Συρρικνώθηκε το δίκτυο πρακτορείων ΟΠΑΠ στην Ελλάδα

Μετά και τη λήξη του τελεσίγραφου του ΟΠΑΠ προς τους ιδιοκτήτες πρακτορείων που δεν υπέγραψαν τη νέα σύμβαση, το δίκτυο του Οργανισμού έχει συρρικνωθεί σε ολόκληρη την Ελλάδα, αφού σύμφωνα με τα στοιχεία έχουν κλείσει πια περισσότερα από 500 πρακτορεία σε διάφορους νομούς της χώρας. Οι απώλειες υπολογίζονται σε ολους σχεδόν τους νομούς της χώρας, όπου έκλεισε ένα μεγάλο ποσοστό των πρακτορείων.

Βέβαια, παραμένουν ανοιχτά ακόμη περισσότερα από 4.000 πρακτορεία, τα οποία ανήκουν σε πράκτορες που δέχθηκαν να υπογράψουν τη νέα σύμβαση. Όλοι οι υπόλοιποι αναγκάστηκαν να τερματίσουν τη συνεργασία τους με τον ΟΠΑΠ και να κλείσουν τα πρακτορεία τους, από τις πρώτες ημέρες του Μαρτίου.

 

Γιατί δεν υπέγραψαν όλοι οι ιδιοκτήτες πρακτορείων;

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν οι ιδιοκτήτες πρακτορείων του ΟΠΑΠ, η νέα σύμβαση που κλήθηκαν να υπογράψουν περιείχε αμφιβόλου νομιμότητας διατάξεις, ενώ παράλληλα καταργούσε όλα τα δικαιώματά τους. Επιπλέον, καταγγέλλουν ότι ο ΟΠΑΠ θα αποκτούσε υπερεξουσίες με τη νέα σύμβαση και θα μπορούσε να αφαιρεί άδειες και να τις μεταβιβάζει, καταργώντας το δικαίωμα πώλησης και μεταβίβασης πρακτορείων. Τέλος, αναφέρουν ότι οι νέες συμβάσεις μειώνουν τα ποσοστά προμήθειας, ενώ επιβαρύνουν τους πράκτορες με νέα έξοδα.

Αυτοί είναι οι βασικότεροι λόγοι, για τους οποίους περισσότεροι από 500 πράκτορες δεν υπέγραψαν τη νέα σύμβαση και προχώρησαν σε κλείσιμο των πρακτορείων τους.

 

Ο αντίλογος από τον ΟΠΑΠ

Ο ΟΠΑΠ, από την πλευρά του, αρνείται τις κατηγορίες και αναφέρει ότι η σύμβαση καταρτίστηκε αποκλειστικά με βάση εμπορικά κριτήρια, τα οποία θα τον έκαναν πιο ανταγωνιστικό στην ελληνική αγορά στοιχήματος. Παράλληλα, οι υπεύθυνοι υποστηρίζουν ότι εξασφαλίζει σταθερότητα για τα επόμενα πέντε χρόνια, ενώ μπορεί να αποφέρει σημαντικά οφέλη και για τους πράκτορες.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ο ΟΠΑΠ ανάγκασε τους πράκτορες που δεν υπέγραψαν τη νέα σύμβαση να κλείσουν τα καταστήματά τους.

Να σας θυμίσουμε πως ήδη έχουν κλείσει 31 πρακτορεία στην Αιτωλοακαρνανία, 31 πρακτορεία στην Καρδίτσα, 26 στη Λάρισα και 16 στην Μαγνησία.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.