Παρατείνεται η διαβούλευση για την προστασία των παιχτών online στοιχήματος στην Ολλανδία

Η αρμόδια ρυθμιστική Αρχή της Ολλανδίας, η KSA (Kansspelautoriteit), είχε ξεκινήσει πριν μερικές εβδομάδες μια περίοδο δημόσιας διαβούλευσης για τις μεθόδους που θα πρέπει να επιστρατευθούν, προκειμένου να ενισχυθεί η προστασία των παιχτών, εν όψει της απελευθέρωσης της αγοράς online στοιχήματος και υπόλοιπων τυχερών παιχνιδιών. Η περίοδος διαβούλευσης ήταν προγραμματισμένη να διαρκέσει έως τις 9 Νοεμβρίου, αλλά οι αρμόδιοι αποφάσισαν να την παρατείνουν έως τις 13 Νοεμβρίου.

Σκοπός της συγκεκριμένης δημόσιας διαβούλευσης είναι να προταθούν και να υιοθετηθούν μέτρα που θα είναι σε θέση να προστατέψουν τους παίχτες που θα στοιχηματίζουν online από τους κινδύνους εθισμού στον τζόγο. Μεταξύ άλλων, τα μέτρα θα περιλαμβάνουν ενημέρωση του κοινού, εκπαίδευση των υπαλλήλων των στοιχηματικών ιστοσελίδων και την παροχή εργαλείων υπεύθυνου στοιχηματισμού.

 

Οι λόγοι για την παράταση

Το κάλεσμα της KSA για τη συμμετοχή στη δημόσια διαβούλευση είχε αποτέλεσμα και δεκάδες φορείς της αγοράς έσπευσαν να καταθέσουν τις προτάσεις τους. Ωστόσο, πολλοί από τους συμμετέχοντες ζήτησαν τις τελευταίες ημέρες μια παράταση, προκειμένου να καταθέσουν ολοκληρωμένες προτάσεις, με στρατηγικές για την προστασία των παιχτών. Οι προτάσεις αυτές περιέχουν πολλά και διαφορετικά μέτρα, που κύριο στόχο θα έχουν την προστασία των παιχτών από το να παρασυρθούν στο παιχνίδι τους και να κινδυνέψουν με εθισμό στον τζόγο.

Έως τώρα, οι προτάσεις που έχουν ακουστεί επικεντρώνονται σε πολλές και διαφορετικές πτυχές του υπεύθυνου στοιχηματισμού, όπως η ενημέρωση, τα εργαλεία υπεύθυνου στοιχηματισμού (όπως όρια καταθέσεων και εθελοντικός αποκλεισμός), περιορισμός των προσφορών, αναλυτική ενημέρωση από τις στοιχηματικές ιστοσελίδες για τους κινδύνους των τυχερών παιχνιδιών, περιορισμός των διαφημίσεων και άλλες.

Μόλις, τέλος, ολοκληρωθεί η δημόσια διαβούλευση, η KSA θα κληθεί να αποφασίσει ποια μέτρα θα τεθούν σε ισχύ και να τα συμπληρώσει με δευτερεύοντα άρθρα στο νόμο που θα νομιμοποιήσει το online στοίχημα στην Ολλανδία. Θυμίζουμε, τέλος, ότι ο νόμος θα τεθεί επίσημα σε ισχύ την 1η Μαρτίου του 2021.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.