Αισιόδοξες οι προβλέψεις για την αξία της ολλανδικής αγοράς online τυχερών παιχνιδιών

Η Ολλανδία ετοιμάζεται να νομιμοποιήσει τα online τυχερά παιχνίδια μέσα στο 2021 και οι αρμόδιοι εργάζονται, προκειμένου να καλύψουν όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις και να ολοκληρώσουν όλες τις απαραίτητες διαδικασίες, που είναι απαραίτητες για το επίσημο ντεμπούτο της αγοράς. Παράλληλα, έχουν προχωρήσει και σε μια σειρά από προβλέψεις, που αφορούν στη λειτουργία και στα έσοδα που θα μπορεί να αποφέρει η νόμιμη αγορά online τυχερών παιχνιδιών.

Μια τέτοια έρευνα δόθηκε στη δημοσιότητα πριν μερικές ημέρες και οι προβλέψεις που τη συνοδεύουν είναι άκρως αισιόδοξες. Η νέα έρευνα υπολογίζει ότι τα έσοδα της νόμιμης (αλλά και της παράνομης) αγοράς online τυχερών παιχνιδιών θα αυξηθούν σημαντικά τα επόμενα χρόνια και πολύ σύντομα θα ξεπεράσουν το 1 δις ευρώ.

 

Οι προβλέψεις για το μέλλον της ολλανδικής αγοράς

Η αρμόδια ρυθμιστική Αρχή της Ολλανδίας ανέθεσε στις εταιρείες ερευνών H2 και Regulus Partners να υπολογίσουν τους ρυθμούς ανάπτυξης της ολλανδικής αγοράς online τυχερών παιχνιδιών και οι προβλέψεις που συνοδεύουν την σχετική έρευνα είναι αρκετά αισιόδοξες. Συγκεκριμένα, οι συντάκτες της έρευνας προβλέπουν ότι το σύνολο των εσόδων των νόμιμων και παράνομων τυχερών παιχνιδιών θα ξεπεράσουν το 1,1 δις ευρώ έως το 2024.

Οι προβλέψεις, πάντως, είναι λιγότερο αισιόδοξες, αν αφαιρεθούν από την εξίσωση τα παράνομα online τυχερά παιχνίδια. Από την έρευνα προκύπτει ότι τα έσοδα θα είναι μειωμένα, αλλά υπάρχει επιπλέον και ο αστάθμητος παράγοντας της προτίμησης που θα δείξουν οι Ολλανδοί παίχτες στα νόμιμα τυχερά παιχνίδια. Οι αρμόδιοι ελπίζουν ότι το 2024, η αγορά νόμιμων τυχερών παιχνιδιών θα καλύπτει το 90% της συνολικής αγοράς και η έρευνα βασίζεται σε αυτή ακριβώς την ελπίδα.

Ωστόσο, άλλες έρευνες δείχνουν ότι η νόμιμη αγορά online τυχερών παιχνιδιών της Ολλανδίας δεν πρόκειται να εξασφαλίσει τόσο μεγάλο ποσοστό της προτίμησης των παιχτών μέσα στα επόμενα χρόνια. Και η “διαμάχη” ανάμεσα στη νόμιμη και στην παράνομη αγορά αποτελεί τον βασικότερο πονοκέφαλο των αρμοδίων και πιθανότατα θα τους απασχολήσει για αρκετά χρόνια ακόμα.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.