Την κρατική ενίσχυση καλούνται να επιστρέψουν οι στοιχηματικές του Ηνωμένου Βασιλείου

Οι στοιχηματικές εταιρείες που λειτουργούν νόμιμα στο Ηνωμένο Βασίλειο – ειδικά όσες λειτουργούν κατά κύριο λόγο στον επίγειο τομέα – δέχθηκαν σοβαρό οικονομικό πλήγμα, εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων και των συνεχόμενων lockdown που έχει προκαλέσει η πανδημία, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να τις έχει συμπεριλάβει στη λίστα των επιχειρήσεων που δικαιούνται οικονομική ενίσχυση. Ωστόσο, τα νέα οικονομικά δεδομένα δείχνουν ότι, ενώ οι περισσότερες έχασαν σημαντικά έσοδα στο επίγειο στοίχημα, κατάφεραν να αναπληρώσουν τα χαμένα, χάρη στο online στοίχημα, το οποίο παρουσίασε σημαντική αύξηση εσόδων.

Για αυτό το λόγο, οι αρμόδιοι πιέζουν αρκετές νόμιμες στοιχηματικές εταιρείες να επιστρέψουν τις χρηματικές ενισχύσεις που έλαβαν, αφού στην ουσία οι οικονομικές ζημίες που προκλήθηκαν ήταν μικρότερες του αναμενόμενου. Σύμφωνα με την κυβέρνηση, ειδικά όσες στοιχηματικές βασίζονται κατά κύριο λόγο στο online στοίχημα και στα υπόλοιπα τυχερά παιχνίδια του διαδικτύου, δεν είχαν ανάγκη από καμία οικονομική ενίσχυση.

 

Έκκληση για επιστροφή της οικονομικής ενίσχυσης

Η αγγλική κυβέρνηση μοίρασε εκατομμύρια λίρες στις στοιχηματικές εταιρείες που προέβλεπαν σημαντικό οικονομικό πλήγμα κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ωστόσο, φαίνεται πως κάποια από αυτά ήταν αχρείαστα. Χαρακτηριστικά παραδείγματα για τους αρμόδιους αποτελούν οι Flutter Entertainment (ιδιοκτήτρια των Paddy Power και BetFair) και GVC Holdings (ιδιοκτήτρια των Ladbrokes και Coral), οι οποίες, αν και δέχθηκαν σημαντικό πλήγμα στα έσοδα από το επίγειο στοίχημα, κατάφεραν να αναπληρώσουν τα χαμένα τους έσοδα, χάρη στην αυξημένη ζήτηση για το online στοίχημα.

Σύμφωνα με τους αρμόδιους, είναι χαρακτηριστικό ότι η Flutter (παρά το οικονομικό πλήγμα που δέχθηκε) συνέχισε να κάνει επενδύσεις, αυξάνοντας το μετοχικό της κεφάλαιο στην αμερικανική FanDuel, ενώ η GVC Holdings προβλέπει ότι, χάρη στις επιδόσεις των online τυχερών παιχνιδιών της, τα έσοδά της θα είναι αυξημένα μέσα στο 2020. Βέβαια, οι συγκεκριμένες εταιρείες, όπως και πολλές άλλες, δέχθηκαν μεγάλο πλήγμα, εξαιτίας του ότι τα στοιχηματικά τους πρακτορεία παρέμειναν κλειστά για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Ωστόσο, όσες είδαν τα έσοδά τους να αυξάνονται στο online στοίχημα θα πρέπει να επιστρέψουν την οικονομική ενίσχυση που δέχθηκαν.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.