Ελάχιστα αυξήθηκε ο τζίρος της αγοράς τυχερών παιχνιδιών στην Ισπανία

Η DGOJ (Dirección General de Ordenación del Juego), η αρμόδια ρυθμιστική Αρχή της ισπανικής αγοράς τυχερών παιχνιδιών, ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου του 2018. Τα εν λόγω αποτελέσματα δείχνουν μια μικρή αύξηση, η οποία όμως απογοητεύει τους φορείς της αγοράς, δεδομένου ότι οι τελευταίες ημέρες του τριμήνου συνέπεσαν με τις πρώτες ημέρες του Μουντιάλ της Ρωσίας.

Το Μουντιάλ, άλλωστε, έφερε τεράστια αύξηση τζίρου σε άλλες χώρες. Ωστόσο, στην περίπτωση της Ισπανίας, η αναμενόμενη αύξηση του τζίρου στο στοίχημα φαίνεται πως λειτούργησε σε βάρος του τζίρου στο πόκερ. Συνολικά, λοιπόν, η αγορά τυχερών παιχνιδιών στην Ισπανία δεν είδε τα έσοδά της να αυξάνονται στα αναμενόμενο επίπεδα.

 

Στοίχημα εναντίον πόκερ

Όπως είναι φυσικό, ο τζίρος στο στοίχημα αυξήθηκε σημαντικά κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ. Η αύξηση που σημειώθηκε αγγίζει το 32,7%, σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2018. Ωστόσο, ο τζίρος του πόκερ παρουσίασε πτώση της τάξης του 9,4%, σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο. Για αυτό το λόγο, η αύξηση τζίρου στο στοίχημα δε μεταφράστηκε σε σημαντική αύξηση του τζίρου στο σύνολο της αγοράς τυχερών παιχνιδιών.

 

Ο τζίρος της ισπανικής αγοράς ανά τομέα

Σύμφωνα με την DGOJ, ο τζίρος της αγοράς τυχερών παιχνιδιών αυξήθηκε κατά 2,33% στο δεύτερο τρίμηνο του 2018, φτάνοντας τα 167,2 εκατομμύρια ευρώ. Σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, η διαφορά είναι μικρή – αντίθετα, σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2017, η αύξηση αγγίζει το 40,15%!

Τα στοιχεία δείχνουν ότι το στοίχημα έκανε τζίρο 87,6 εκατομμυρίων ευρώ (μερίδιο 52,4%). Ακολούθησαν τα παιχνίδια του καζίνο, με τζίρο 56,5 εκατομμυρίων ευρώ (μερίδιο 33,8%), το πόκερ, με τζίρο 19,4 εκατομμύρια ευρώ (μερίδιο (11,63%), το bingo με τζίρο 3,2 εκατομμύρια ευρώ (μερίδιο (1,96%) και οι λοιποί διαγωνισμοί, με τζίρο 340.00 ευρώ.

Η μικρή ανάπτυξη, πάντως, δεν ανησυχεί τους υπεύθυνους, οι οποίοι αναμένουν τους χαμηλότερους φόρους για τις στοιχηματικές εταιρείες (μείωση στο 20% από το 25%) να τονώσουν σε μεγάλο βαθμό την αγορά.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.