Απορρίπτει την ανάγκη νέων νόμων για το παράνομο στοίχημα η Σουηδία

Η κυβέρνηση της Σουηδίας τόνισε πριν μερικές ημέρες ότι η καταπολέμηση του παράνομου στοιχήματος και η προστασία των παιχτών παραμένουν βασικές προτεραιότητές της στη ρύθμιση της αγοράς τυχερών παιχνιδιών της χώρας, αλλά παράλληλα απορρίπτει την ανάγκη θέσπισης νέων νόμων για τους συγκεκριμένους σκοπούς. Μετά από μια σειρά αποτελεσμάτων που δείχνουν ότι το παράνομο στοίχημα εξακολουθεί να έχει έντονη παρουσία στη Σουηδία, ο αρμόδιος υπουργός έσπευσε να προχωρήσει σε κάποιες διευκρινήσεις.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων της Σουηδίας τόνισε ότι οι αρμόδιοι φορείς εξακολουθούν να έχουν ως βασική προτεραιότητα την καταπολέμηση του παράνομου στοιχήματος και πως τα εργαλεία που έχουν σήμερα στη διάθεσή τους είναι αρκετά. Με άλλα λόγια, δεν απαιτούνται επιπλέον μέτρα για την καταπολέμηση του παράνομου στοιχήματος.

 

Προσηλωμένη στο στόχο της η Σουηδία

Ο υπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων, Ardalan Shekarabi, προχώρησε πριν μερικές ημέρες σε δηλώσεις, σχετικά με την εικόνα της αγοράς στοιχήματος της Σουηδίας. Κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Κοινοβουλίου, ανέφερε ότι η κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στον στόχο της να καταπολεμήσει με κάθε τρόπο το παράνομο στοίχημα. Άλλωστε, πολλές από τις πρόσφατες κινήσεις της – μεταξύ άλλων και η νομιμοποίηση του online στοιχήματος, ώστε οι Σουηδοί παίχτες να έχουν νόμιμες επιλογές και να μην καταφεύγουν σε παράνομες ιστοσελίδες – εξυπηρετούν τον συγκεκριμένο σκοπό.

Παράλληλα, ο υπουργός ανέφερε ότι οι αρμόδιες Αρχές έχουν ενισχύσει τις προσπάθειές τους, προκειμένου να εντοπίσουν και να τιμωρήσουν όσους προσφέρουν χωρίς άδεια υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών. Τα παραδείγματα που χρησιμοποίησε ήταν αρκετά και δείχνουν ότι όντως η καταπολέμηση του παράνομου στοιχήματος και η προστασία των παιχτών αποτελεί προτεραιότητα για τους αρμόδιους.

Ωστόσο, ο υπουργός απέρριψε την ανάγκη δημιουργίας ενός νέου νομικού πλαισίου, που θα μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικότερα το παράνομο στοίχημα. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ισχύοντες νόμοι είναι ξεκάθαροι και προσφέρουν στις αρμόδιες υπηρεσίες όλα τα απαραίτητα εργαλεία, προκειμένου να μπορέσουν να βάλουν τέλος στο παράνομο στοίχημα στη χώρα.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.