670.000 παίχτες με προβλήματα εθισμού στον τζόγο εντόπισε νέα έρευνα στην Ισπανία

Μια νέα έρευνα που διεξήγαγε το υπουργείο Υγείας της Ισπανίας κατέληξε σε συμπεράσματα, σχετικά με τις προτιμήσεις και τις συνήθειες όσων παίζουν σε τυχερά παιχνίδια. Η εν λόγω έρευνα αφορά στο 2019 και προσφέρει χρήσιμες πληροφορίες για τους παίχτες των τυχερών παιχνιδιών, αλλά παράλληλα δείχνει και τον αριθμό των παιχτών εκείνων που αντιμετωπίζουν ή κινδυνεύουν να αντιμετωπίσουν προβλήματα εθισμού στον τζόγο.

Συγκεκριμένα, από την έρευνα προκύπτει ότι περίπου 670.000 άτομα έχουν εθιστεί στον τζόγο ή κινδυνεύουν να εθιστούν. Το ποσό αυτό προβληματίζει τους αρμόδιους, αν και είναι χαμηλότερο από το αντίστοιχο της προηγούμενης ετήσιας έρευνας, για την περίοδο του 2018.

 

Τα στοιχεία της νέας ισπανικής έρευνας

Σύμφωνα με την έρευνα του ισπανικού υπουργείου Υγείας, πάνω από το 65% των Ισπανών ηλικίας 15-64 ετών συμμετείχε σε κάποιο τυχερό παιχνίδι. Το ποσοστό αυτών που συμμετείχαν σε επίγεια τυχερά παιχνίδια ήταν 63,6%, ενώ όσων συμμετείχαν σε online τυχερά παιχνίδια μόλις 6,7%. Στην έρευνα του 2018 είχε προκύψει ότι το 59,5% των παιχτών συμμετείχε σε επίγεια τυχερά παιχνίδια και το 3,5 σε online.

To δημοφιλέστερο τυχερό παιχνίδι στην Ισπανία, σύμφωνα με την έρευνα ήταν οι λοταρίες, τις οποίες προτίμησε το 94,4% των ερωτηθέντων. Ακολούθησαν τα παιχνίδια τύπου ξυστού, με 24,9%, και το στοίχημα στο ποδόσφαιρο, με 14,6%.

Όσον αφορά στην αναγνώριση των παιχτών που αντιμετωπίζουν προβλήματα εθισμού στον τζόγο ή κινδυνεύουν να αντιμετωπίσουν, αυτή έγινε σύμφωνα με τις εγκεκριμένες οδηγίες των επαγγελματιών. Κατά την έρευνα προέκυψε ότι περίπου 670.000 παίχτες ανήκουν στις επικίνδυνες κατηγορίες. Οι παίχτες αυτοί αποτελούν μόλις το 1,6% του συνόλου, ενώ στην αντίστοιχη έρευνα του 2018 είχαν ξεπεράσει το 2,6%.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.