To 2019 το ενιαίο νομικό πλαίσιο στοιχηματισμού στην Αυστραλία

Παρά τις αρχικές ανησυχίες για μεγάλες καθυστερήσεις, οι αρμόδιοι στην Αυστραλία ανακοίνωσαν ότι το ενιαίο νομικό πλαίσιο στοιχηματισμού, που θα φροντίζει να προστατεύει αποτελεσματικότερα τους παίχτες, θα τεθεί σε ισχύ εντός του 2019. Πρόκειται για ένα νομικό πλαίσιο που περιλαμβάνει διάφορες ρυθμίσεις και πιο αυστηρούς περιορισμούς στον τομέα του online στοιχήματος, προκειμένου να προστατεύονται οι παίχτες από τον εθισμό στον τζόγο.

Έως πρόσφατα, πάντως, υπήρχαν ανησυχίες για μεγάλες καθυστερήσεις, καθώς η κυβέρνηση του Queensland διαφωνούσε με βασικές ρυθμίσεις. Οι αρμόδιοι της περιφέρειας, όμως, αποφάσισαν να αποχωρήσουν από το ενιαίο πλαίσιο και να ακολουθήσουν τον δικό τους δρόμο.

 

Τι προβλέπει το νέο ενιαίο νομικό πλαίσιο;

Το νέο νομικό πλαίσιο θα φέρει μια σειρά από ρυθμίσεις και περιορισμούς που θα ισχύουν στο σύνολο της χώρας, ανεξάρτητα από τους νόμους περί στοιχήματος που ισχύουν σε κάθε περιφέρεια της Αυστραλίας. Από τη στιγμή που θα τεθεί σε ισχύ, οι ρυθμίσεις θα ξεκινήσουν να ισχύουν σταδιακά, φέρνοντας νέες υποχρεώσεις σε στοιχηματικές εταιρείες και παίχτες, με σκοπό την προστασία των τελευταίων.

Για παράδειγμα, οι πρώτες ρυθμίσεις που θα τεθούν σε ισχύ θα αφορούν σε προσφορές και πριμ που προσφέρουν οι εταιρείες στοιχήματος στα μέλη τους. Οι προσφορές αυτές θα πρέπει να αναγράφονται προσεκτικά και να ανακοινώνονται με υπευθυνότητα. Παράλληλα, οι εταιρείες στοιχήματος θα πρέπει να απλοποιήσουν τη διαδικασία κλεισίματος ενός λογαριασμού και να φροντίζουν ώστε οι παίχτες που έχουν κλείσει κάποιον λογαριασμό να μη λαμβάνουν νέα και προσφορές. Επιπλέον, θα δημιουργηθούν και νέες επιλογές, όσον αφορά στα όρια καταθέσεων.

Τέλος, μερικούς μήνες μετά, οι εταιρείες στοιχήματος θα είναι υποχρεωμένες να ενημερώνουν τα μέλη τους για τις κινήσεις των λογαριασμών τους: καταθέσεις, αναλήψεις, χαμένα και κερδισμένα στοιχήματα. Παράλληλα, θα ενισχυθεί η ενημέρωση για τους κινδύνους και την αντιμετώπιση του εθισμού στον τζόγο, ενώ θα τεθεί σε ισχύ και μια νέα βάση δεδομένων, στην οποία θα αναγράφονται οι παίχτες από ολόκληρη την Αυστραλία που έχουν ζητήσει αποκλεισμό τους, προκειμένου να αποκλείονται από κάθε νόμιμη στοιχηματική εταιρεία.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.