Παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον γερμανικό φόρο στα φρουτάκια

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να παρέμβει στο θέμα του αμφιλεγόμενου νόμου της Γερμανίας, ο οποίος θα επιβάλει έναν επιπλέον φόρο 5,3% σε όσες ιστοσελίδες προσφέρουν φρουτάκια και online πόκερ στους Γερμανούς παίχτες. Η παρέμβαση της Επιτροπής έρχεται μετά από τις επίσημες καταγγελίες φορέων της αγοράς τυχερών παιχνιδιών και αναμένεται να καθυστερήσει αρκετά την τελική έγκριση (ή μη) του νόμου.

Θυμίζουμε ότι ο συγκεκριμένος φόρος επιβάλλεται εκτάκτως σε ιστοσελίδες που προσφέρουν τυχερά παιχνίδια, όπως φρουτάκια και πόκερ, και τις αναγκάζει να πληρώνουν ένα 5,3% επί του τζίρου τους. Ο φόρος αυτός έχει χαρακτηριστεί παράλογος και άδικος από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε και ανάγκασε τους φορείς της αγοράς να καταφύγουν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καταγγέλλοντας αθέμιτη ενίσχυση των κρατικών ταμείων.

 

Τα εμπόδια που μπαίνουν στην επιβολή του φόρου

Οι Γερμανοί νομοθέτες έχουν προτείνει τον συγκεκριμένο φόρο εδώ και μερικούς μήνες και απομένει μόνο η τελική έγκριση της ομοσπονδιακής Bundesrat, προκειμένου να τεθεί ο σχετικός νόμος σε ισχύ. Οι αρμόδιοι, μάλιστα, υπολόγιζαν να θέσουν σε ισχύ το νόμο την 1η Ιουλίου, κάτι που πιθανότατα δε θα γίνει, αφού παρεμβάλλεται η παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο συγκεκριμένος φόρος, άλλωστε, συγκέντρωσε από την πρώτη στιγμή αντιδράσεις και καταγγελίες και ήταν μάλλον θέμα να αναγκάσει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να παρέμβει. Την αρχή έκαναν οι γερμανικοί φορείς της αγοράς τυχερών παιχνιδιών (DSWV και DOCV), ενώ ακολούθησε ο ευρωπαϊκός φορέας EGBA.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναγνώρισε τις καταγγελίες των παραπάνω φορέων και τώρα καλεί τη γερμανική κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει ότι ο συγκεκριμένος φόρος δεν αποτελεί αθέμιτη ενίσχυση των κρατικών ταμείων. Σε περίπτωση που οι αρμόδιοι δεν πείσουν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο φόρος θα ακυρωθεί, αφού θα αντιτίθεται στους κανόνες οικονομικής λειτουργίας της Ε.Ε.. Ακόμα κι αν οι Γερμανοί νομοθέτες πείσουν τους Ευρωπαίους, όμως, η θέσπιση του νόμου θα καθυστερήσει σημαντικά.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.