Κατά των αυστηρότερων μέτρων για τις διαφημίσεις οι νόμιμες στοιχηματικές της Σουηδίας

Οι σουηδικές Αρχές εξετάζουν τους τελευταίους μήνες το ενδεχόμενο να επιβάλουν νέους και αυστηρότερους περιορισμούς στις στοιχηματικές διαφημίσεις, ώστε να ενισχύσουν την προστασία των καταναλωτών και πολύ περισσότερο των ευάλωτων ομάδων (όπως ανήλικοι και εθισμένοι στον τζόγο) που ενδεχομένως παρασύρονται από τις προωθητικές ενέργειες των νόμιμων εταιρειών και ιστοσελίδων στοιχήματος. Στη συζήτηση έχει πλέον μπει και το συλλογικό εμπορικό όργανο των νόμιμων στοιχηματικών εταιρειών της Σουηδίας, το SPER, το όποιο αναμενόμενα τάσσεται κατά των αυστηρότερων μέτρων.

Οι νέοι περιορισμοί που εξετάζουν οι αρμόδιοι για τις διαφημίσεις που προβάλλουν υπηρεσίες στοιχηματισμού και άλλων τυχερών παιχνιδιών, άλλωστε, στοχεύουν στο να αντιμετωπίζονται αυτού του είδους οι διαφημίσεις με τον ίδιο τρόπο που αντιμετωπίζονται οι διαφημίσεις για τα προϊόντα καπνού και το αλκοόλ. Με άλλα λόγια, αν συμβεί κάτι τέτοιο, οι απαγορεύσεις που θα έχουν να αντιμετωπίσουν οι στοιχηματικές εταιρείες στον τομέα της διαφημιστικής προβολής θα είναι τεράστιες.

 

Η αντίδραση του SPER στις συζητήσεις για αυστηρότερα μέτρα

Αν αποφασιστεί να αντιμετωπίζονται οι διαφημίσεις στοιχήματος με τον ίδιο τρόπο που αντιμετωπίζονται και εκείνες των προϊόντων καπνού και του αλκοόλ, τότε οι στοιχηματικές εταιρείες θα έχουν ελάχιστες επιλογές προβολής των υπηρεσιών τους. Άλλωστε, τέτοιου είδους διαφημίσεις είτε απαγορεύονται σε επιλεγμένα ΜΜΕ (όπως η τηλεόραση) είτε περιορίζονται σε χρονικές περιόδους και σημεία που ελάχιστοι μπορούν να έρθουν σε επαφή μαζί τους.

Όπως είναι φυσικό, οι στοιχηματικές εταιρείες αντιτίθενται σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο και ο βασικός λόγος είναι ένας: οι διαφημίσεις, εκτός από μέσο που τους επιτρέπει να διαφημίζουν τα προϊόντα τους, αποτελούν και έναν πολύ καλό τρόπο για να ενημερωθούν οι παίχτες ως προς το ποιες στοιχηματικές ιστοσελίδες λειτουργούν νόμιμα στη Σουηδία. Ειδικά υπό το πρίσμα πρόσφατων ερευνών, που δείχνουν πως οι περισσότεροι Σουηδοί δε γνωρίζουν, αλλά και δεν ενδιαφέρονται ιδιαίτερα, να ξεχωρίσουν μια νόμιμη από μια παράνομη ιστοσελίδα τυχερών παιχνιδιών, η συγκεκριμένη υπηρεσία είναι πολύτιμη και το SPER δεν δέχεται να αντιμετωπιστεί αποκλειστικά ως προβολή ενός προϊόντος με βλαβερές επιπτώσεις.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.