Έρχονται αυστηρότερα μέτρα κατά του ξεπλύματος μαύρου χρήματος

Η νέα οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά του ξεπλύματος του μαύρου χρήματος και άλλων παράνομων πρακτικών είναι αρκετά αυστηρότερη και οι ειδικοί της αγοράς του online στοιχήματος προβλέπουν πως οι αρμόδιοι θα συνεχίσουν να δυσκολεύουν το έργο των στοιχηματικών εταιρειών, απαιτώντας ακόμη περισσότερους ελέγχους και θέτοντας ακόμη περισσότερους περιορισμούς. Ήδη, άλλωστε, ακούγεται πως η Ε.Ε. μπορεί να αναγκάσει τις εταιρείες στοιχημάτων να πραγματοποιούν επιπλέον ελέγχους στα μέλη τους που θα στοιχηματίζουν ποσά άνω των 2.000 ευρώ.

Η εν λόγω οδηγία έχει σκοπό να δυσκολέψει ακόμη περισσότερο τους επιτήδειους που χρησιμοποιούν τις στοιχηματικές εταιρείες, προκειμένου να ξεπλύνουν χρήματα, με νομιμοφανή, αλλά σε καμία περίπτωση νόμιμο, τρόπο.

 

Οι προειδοποιήσεις της Ε.Ε.

Τα αρμόδια όργανα της Ε.Ε. έχουν ήδη προειδοποιήσει τις εταιρείες στοιχηματισμού πως οι σχετικοί κανόνες θα γίνονται συνεχώς αυστηρότεροι, μέχρι να καταπολεμηθεί αποτελεσματικά το φαινόμενο. Τα νέα μέτρα, όμως, αποτελούν παράλληλα εμπόδια στις επιχειρήσεις του online στοιχήματος, οι οποίες αποκτούν περισσότερες υποχρεώσεις (επομένως και περισσότερα έξοδα), ενώ παράλληλα δυσκολεύουν και τη ζωή των παιχτών, οι οποίοι ενδεχομένως αποθαρρυνθούν από τις χρονοβόρες διαδικασίες που απαιτούνται.

Πολλοί αναλυτές της αγοράς, πάντως, πιστεύουν ότι έρχονται και νέα αυστηρότερα μέτρα που θα δυσκολέψουν ακόμη περισσότερο τις εργασίες των στοιχηματικών εταιρειών. Και δεδομένου ότι το 2017 δεν έχει υπάρξει και η καλύτερη χρονιά για αυτές τις επιχειρήσεις (τουλάχιστον έως τώρα), τα νέα μέτρα αναμένεται να στοιχίσουν αρκετά εκατομμύρια ευρώ στις στοιχηματικές.

Η αγορά, πάντως, περίμενε νέα μέτρα με τη νέα τέταρτη σχετική οδηγία, η οποία υποτίθεται ότι θα ενεργοποιούνταν στις 26 Ιουνίου. Ωστόσο, τα νέα αυτά μέτρα έχουν μετατεθεί για αργότερα μέσα στο 2017.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.