Επιτροπή Ανταγωνισμού κατά προσφορών στοιχηματικών εταιρειών

Η αγγλική Επιτροπή Ανταγωνισμού (CMA) ανακοίνωσε πως ετοιμάζεται να λάβει μέτρα εναντίον ενός αριθμού online στοιχηματικών ιστοσελίδων που έχουν παραβιάσει καταναλωτικά δικαιώματα, μέσω του πλήθους όρων και προϋποθέσεων που ορίζουν στις προσφορές τους. Οι αρμόδιοι θεωρούν πως ο λαβύρινθος προϋποθέσεων που συνοδεύει πολλές προσφορές του online στοιχήματος κινείται ενάντια στο συμφέρον των καταναλωτών.

Από την τρέχουσα έρευνα της Επιτροπής Ανταγωνισμού έχει προκύψει το συμπέρασμα ότι πολλοί παίχτες του online στοιχήματος δεν επωφελούνται από συγκεκριμένες προσφορές – αντίθετα, καταλήγουν όμηροι προϋποθέσεων που δεν τους επιτρέπουν να προχωρήσουν σε ανάληψη των χρημάτων τους (χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν τα πριμ, τα οποία δεν επιτρέπουν καμία ανάληψη, έως ότου τζιραριστεί η αξία τους, επί μία ή περισσότερες φορές).

 

Όροι προσφορών που δεν ευνοούν τους παίχτες

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού, σε συνεργασία με την αρμόδια Αρχή ρύθμισης της βρετανικής αγοράς στοιχήματος, ξεκινά την εκστρατεία της, τονίζοντας πως πολλές προσφορές (ειδικά όσες αφορούν σε νέα μέλη) συνοδεύονται από ψιλά γράμματα που μπορεί να μπερδέψουν ή ακόμη και να αδικήσουν τους παίχτες. Σύμφωνα με τους υπεύθυνους, άλλωστε, πολλοί παίχτες θα πρέπει να τοποθετήσουν εκατοντάδες στοιχήματα, προκειμένου να μπορούν να προχωρήσουν σε ανάληψη των χρημάτων τους, με αποτέλεσμα να μην έχουν την επιλογή να αποχωρήσουν με τα κέρδη τους, αν το επιθυμούν.

Παράλληλα, η Επιτροπή Ανταγωνισμού έχει δεχθεί παράπονα από παίχτες που αναφέρουν πως δυσκολεύονται να προχωρήσουν σε ανάληψη των χρημάτων τους, ακόμη κι όταν δεν έχουν συμμετάσχει σε κάποια προσφορά! Κάποιες εταιρείες στοιχηματισμού θέτουν ελάχιστα όρια ανάληψης που είναι πολύ μεγαλύτερα από τα όρια καταθέσεων, ενώ πολλές φορές εφευρίσκουν και άλλα εμπόδια, ώστε να καθυστερήσουν μια ανάληψη.

 

Οι τομείς που εξετάζει η Επιτροπή Ανταγωνισμού

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή της, τέλος, η Επιτροπή Ανταγωνισμού θα εξετάσει προσεκτικά τους παρακάτω τομείς:

  • Όροι στοιχηματικών ιστοσελίδων που εμποδίζουν τους παίχτες να προχωρήσουν σε ανάληψη των χρημάτων τους, προτού τζιράρουν την αξία τους, μία ή περισσότερες φορές.
  • Προϋποθέσεις που αναγκάζουν τους παίχτες να συμμετάσχουν σε προωθητικές ενέργειες πριν προχωρήσουν σε ανάληψη των κερδών τους (για παράδειγμα, να βγάλουν φωτογραφία με την επιταγή των κερδών, κτλ.).
  • Ιδιαίτερα υψηλά ελάχιστα όρια ανάληψης. Για παράδειγμα, κάποιος μπορεί να καταθέσει 5 ευρώ στον λογαριασμό του, αλλά να μη μπορεί να προχωρήσει σε ανάληψη κάτω των 25 ευρώ.
  • Ημερήσια, εβδομαδιαία ή μηνιαία όρια ανάληψης που εμφανίζονται αδικαιολόγητα χαμηλά, σε σύγκριση με τα όρια κατάθεσης ή στοιχηματισμού. Για παράδειγμα, αν κάποιος μπορεί να καταθέσει και να στοιχηματίζει αρκετά χρήματα για να κερδίσει 10.000 ευρώ, δε δικαιολογείται να μη μπορεί να προχωρήσει σε ανάληψη μόνο έως 1.000 ευρώ την εβδομάδα.
  • Όροι που συνοδεύονται από παράλογες διορίες, προκειμένου κάποιος να ταυτοποιήσει τα στοιχεία του, πριν προχωρήσει σε ανάληψη.
  • Προμήθειες που δικαιολογούνται λόγω αδράνειας του παίχτη και μειώνουν το υπόλοιπο του λογαριασμού του.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.