Διαφωνεί με τα περιοριστικά μέτρα στη Σουηδία η EGBA

Η EGBA, το συλλογικό όργανο των ιστοσελίδων στοιχήματος που δραστηριοποιούνται νόμιμα στην Ευρώπη, εξέφρασε πριν μερικές ημέρες τη διαφωνία της ενάντια στα μέτρα προστασίας που ανακοινώθηκαν στη Σουηδία. Οι υπεύθυνοι του οργάνου χαρακτήρισαν τα μέτρα αχρείαστα και αυθαίρετα και τόνισαν ότι μπορούν να δημιουργήσουν περισσότερα προβλήματα από αυτά που θα λύσουν.

Θυμίζουμε ότι η Σουηδία έχει επιβάλλει μια σειρά από περιοριστικά μέτρα στην προώθηση των στοιχηματικών υπηρεσιών, ενώ παράλληλα εξετάζει να θέσει ανώτατα όρια στα ποσά που θα μπορούν να καταθέτουν και να στοιχηματίζουν οι παίχτες. Τέλος, έχουν αποφασιστεί και αρκετοί περιορισμοί στις προσφορές των στοιχηματικών ιστοσελίδων, με στόχο να μην παρασύρονται οι παίχτες όσο μένουν στα σπίτια τους.

 

Η διαφωνία της EGBA

Οι υπεύθυνοι της EGBA ενημέρωσαν επίσημα τη σουηδική αρμόδια Αρχή για τα σχέδια περιορισμού του online στοιχήματος, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος για να τεθούν σε ισχύ. Σύμφωνα με τα στοιχεία της EGBA, η διαφημιστική προβολή των νόμιμων ιστοσελίδων στοιχήματος έχει μειωθεί σημαντικά. Αντίθετα, δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι, όσο οι Σουηδοί παίχτες παραμένουν στα σπίτια τους στοιχηματίζουν περισσότερο.

Για αυτό το λόγο, οι υπεύθυνοι χαρακτηρίζουν τα νέα μέτρα αυθαίρετα και αρκετά επικίνδυνα. Όπως συμβαίνει πάντα, άλλωστε, τα αυστηρά μέτρα που ευαγγελίζονται την προστασία των παιχτών μπορούν να έχουν τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, τονίζουν οι υπεύθυνοι, οι παίχτες μπορεί να αναζητήσουν κάποιες παράνομες στοιχηματικές ιστοσελίδες, οι οποίες δεν τους επιβάλλουν περιορισμούς στις προσφορές ή στα ποσά στοιχηματισμού, με αποτέλεσμα να έχουν να αντιμετωπίσουν ακόμη πιο σοβαρούς κινδύνους.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.