Πάνω από το μέσο όρο του Ηνωμένου Βασιλείου τα στοιχήματα στην Σκωτία

Όπως προκύπτει από μια πρόσφατη έρευνα, η Σκωτία αποτελεί την… πρωτεύουσα του στοιχηματισμού στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς οι Σκωτσέζοι παίχτες του στοιχήματος είναι πιο δραστήριοι από τους Άγγλους συναδέλφους τους. Σύμφωνα με την έρευνα, μάλιστα, τα 2/3 των ενήλικων Σκωτσέζων τοποθετούν τουλάχιστον ένα στοίχημα κάθε χρόνο.

Η συγκεκριμένη έρευνα πραγματοποιήθηκε από την αρμόδια Αρχή ρύθμισης της αγοράς του στοιχήματος (UKGC), την Σκωτία, στην Ουαλία και σε άλλες ακόμη εννέα περιφέρειες της Αγγλίας.

 

Πρωταθλητές στο στοίχημα οι Σκωτσέζοι!

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, τα μεγαλύτερα ποσοστά στοιχηματισμού βρίσκονται στην Σκωτία, με 63%, υψηλότερα από το μέσο όρο του Ηνωμένου Βασιλείου. Είναι χαρακτηριστικό ότι το αντίστοιχο ποσοστό στο Λονδίνο δεν ξεπερνά το 52%.

Σημαντικά είναι και τα αποτελέσματα που έχουν προκύψει συγκεκριμένα για τον online στοίχημα. Σύμφωνα με την έρευνα, οι Σκωτσέζοι στοιχηματίζουν σε ποσοστό 10% online, ποσοστό υψηλότερο του υπόλοιπου Ηνωμένου Βασιλείου, το οποίο δεν ξεπερνά το 7% (θυμίζουμε πως σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο λειτουργούν χιλιάδες πρακτορεία στοιχήματος.

Τέλος, υψηλότερα είναι και τα ποσοστά των Σκωτσέζων που στοιχηματίζουν σε πρακτορεία και χρησιμοποιούν τα ειδικά μηχανήματα.

 

Τα προβλήματα που προκύπτουν

Όπως είναι φυσικό, όμως, τα παραπάνω ποσοστά αποκαλύπτουν παράλληλα πως περισσότεροι Σκωτσέζοι παίχτες του στοιχήματος αντιμετωπίζουν ή κινδυνεύουν να αντιμετωπίσουν προβλήματα εθισμού στον τζόγο. Είναι χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του Matt Zarb-Cousin, εκπροσώπου της Καμπάνιας για Πιο Δίκαιο Τζόγο: “Το γεγονός ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παίχτες τυχερών παιχνιδιών αυξάνονται μας λέει όλα όσα χρειάζεται να ξέρουμε για την αποτελεσματικότητα του αυτό-αποκλεισμού και των λεγόμενων μέτρων για την προστασία των παιχτών που έχει λανσάρει η ίδια η βιομηχανία. Αυτή τη στιγμή έχουμε περισσότερους από 200.000 παίχτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα εθισμού ή κινδυνεύουν να τα αποκτήσουν, συμπεριλαμβανομένου και του 43% των χρηστών των μηχανημάτων που βρίσκεται στα πρακτορεία. Και το ελάχιστο που μπορεί  να κάνει η κυβέρνηση είναι να προτείνει μείωση του μέγιστου ποσού στοιχηματισμού στα μηχανήματα, από τις 100 λίρες στις 2 λίρες”.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.