Στα τυχερά παιχνίδια στρέφεται το Puerto Rico για την αναζωογόνηση της οικονομίας του

Όπως φαίνεται, οι αρμόδιοι στο Puerto Rico στρέφονται στην αγορά τυχερών παιχνιδιών, προκειμένου να αναζωογονήσουν την οικονομία και τον τουρισμό της χώρας. Αυτό σημαίνει ότι πολύ σύντομα ενδεχομένως θα δούμε τη δημιουργία και μιας αγοράς online στοιχήματος, η οποία σήμερα δεν υπάρχει στη χώρα.

Θυμίζουμε ότι το Puerto Rico διαθέτει μια νόμιμη αγορά τυχερών παιχνιδιών, η οποία όμως ρυθμίζεται με αρκετά χαλαρό τρόπο, που ζημιώνει σε πολλές περιπτώσεις τα κρατικά έσοδα. Παράλληλα, το status της χώρας ως αμερικανικό έδαφος την ανάγκαζε έως πρόσφατα να απαγορεύει την δραστηριοποίηση εταιρειών online στοιχήματος και τυχερών παιχνιδιών. Με τις αλλαγές που έχουν γίνει στους αμερικανικούς νόμους, όμως, το Puerto Rico μπορεί πλέον, αν το επιθυμεί, να νομιμοποιήσει τα online τυχερά παιχνίδια.

 

Οι στόχοι των αρμοδίων

Με σκοπό να αναζωογονήσουν την οικονομία και τον τουρισμό της χώρας, ειδικά μετά τις καταστροφές των τυφώνων Irma και Maria του 2017, οι αρμόδιοι στο Puerto Rico επιθυμούν και να θέσουν σε αυστηρότερο πλαίσιο τη λειτουργία της αγοράς επίγειων τυχερών παιχνιδιών και να νομιμοποιήσουν τα τυχερά παιχνίδια του διαδικτύου.

Πρωτοπόρος σε αυτή την πρωτοβουλία είναι η κυβερνήτης του Puerto Rico, Wanda Vázquez Garced. Η κυβερνήτης ζήτησε από τη Γερουσία τη δημιουργία ενός νέου νομικού πλαισίου, το οποίο όχι μόνο θα νομιμοποιεί πλήρως τα τυχερά παιχνίδια, αλλά και θα ρυθμίζει την λειτουργία της αγοράς. Ήδη, μάλιστα, οι αρμόδιοι εργάζονται για τη δημιουργία μιας νέας ρυθμιστικής Αρχής, η οποία θα αναλάβει κάθε πτυχή λειτουργίας της αγοράς: από την αδειοδότηση έως την θέσπιση των φόρων που θα πληρώνουν οι νόμιμες εταιρείες.

Θυμίζουμε, τέλος, ότι το Puerto Rico είχε επιχειρήσει να αναδιαρθρώσει την αγορά τυχερών παιχνιδιών και το 2019. Ο τότε κυβερνήτης είχε παρουσιάσει το νομοσχέδιο PC2038, το οποίο θα νομιμοποιούσε και τα online τυχερά παιχνίδια, αλλά ένα σκάνδαλο τον απομάκρυνε από τη θέση του, με αποτέλεσμα οι διαδικασίες να παγώσουν.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.