Νέοι στοιχηματικοί περιορισμοί στην σουηδική αγορά

Η αρμόδια ρυθμιστική Αρχή της Σουηδίας, η Spelinspektionen, ανακοίνωσε μια σειρά νέων περιορισμών στο στοίχημα και πλέον μειώνει τις επιλογές που έχουν οι παίχτες, προκειμένου να διεκδικήσουν κέρδη στο ποδόσφαιρο. Οι νέοι περιορισμοί αφορούν κατά κύριο λόγο δευτερεύουσες αγορές, όπως αυτές των παραβάσεων σε έναν αγώνα (για παράδειγμα, κίτρινες κάρτες) και των προσωπικών στοιχημάτων παιχτών συγκεκριμένων κατηγοριών.

Η Spelinspektionen είχε καταθέσει τους νέους περιορισμούς στην αρμόδια Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον περασμένο Μάιο και, από τη στιγμή που δεν υπήρξαν διαφωνίες, είναι σε θέση να τους επιβάλει στην αγορά νόμιμου στοιχήματος στην Σουηδία.

 

Οι νέοι περιορισμοί στην σουηδική αγορά

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Spelinspektionen, η πρώτη κατηγορία στοιχημάτων που πλέον απαγορεύεται είναι αυτή που αφορά σε παραβάσεις του ποδοσφαίρου. Για παράδειγμα, οι παίχτες δε θα μπορούν πλέον να στοιχηματίζουν στον αριθμό κίτρινων καρτών. Επιπλέον, απαγορεύεται πλέον ο στοιχηματισμός σε ατομικά στοιχήματα παιχτών σε επιλεγμένες κατηγορίες. Οι κατηγορίες αυτές αφορούν σε παίχτες κάτω των 18 ετών, σε αγώνες που διεξάγονται σε διοργανώσεις εκτός των τεσσάρων κορυφαίων κατηγοριών και σε διεθνείς αγώνες με παίχτες κάτω των 21 ετών.

Όλοι οι παραπάνω περιορισμοί θα τεθούν σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου του 2021 και θα είναι υποχρεωμένες να τους υιοθετήσουν όλες οι νόμιμες στοιχηματικές ιστοσελίδες. Ωστόσο, όλοι οι περιορισμοί ισχύουν αποκλειστικά για τους αγώνες του σουηδικού ποδοσφαίρου και όχι για το σύνολο των αθλητικών γεγονότων που προσφέρουν οι στοιχηματικές ιστοσελίδες.

Άλλωστε, οι υπεύθυνοι αποφάσισαν τους παραπάνω περιορισμούς με το σκεπτικό του να καταπολεμηθούν περιστατικά χειραγώγησης αγώνων στο σουηδικό ποδόσφαιρο. Και, σύμφωνα με την ανακοίνωση της απόφασης, τα συγκεκριμένα στοιχήματα είναι εκείνα που παρουσιάζουν τους μεγαλύτερους κινδύνους. Από την άλλη, όμως, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι μπορούν να χειραγωγηθούν διεθνείς αγώνες για χάρη της σουηδικής αγοράς στοιχήματος.

Τέλος να θυμίσουμε πως η Spelinspektionen έχει καταθέσει και κάποιους κανόνες προς έγκριση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή οι οποίοι αφορούν αγώνες που συμμετέχουν ομάδες των χαμηλότερων κατηγοριών.

 Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.