Τον κώδικα υπεύθυνης διαφήμισης της EGBA υιοθετούν και οι δανικές στοιχηματικές

Οι στοιχηματικές ιστοσελίδες της Δανίας που ανήκουν στο συλλογικό όργανο DOGA θα υιοθετήσουν και θα εφαρμόσουν τον νέο κώδικα υπεύθυνης διαφήμισης που έχει προτείνει εδώ και μερικές εβδομάδες η EGBA (European Gaming and Betting Association). Ο συγκεκριμένος κώδικας αποτελεί τον πρώτο πανευρωπαϊκό οδηγό διαφήμισης υπηρεσιών στοιχήματος και τυχερών παιχνιδιών με υπεύθυνη στάση και, ενώ δεν είναι υποχρεωτικός, έχει λάβει μεγάλη στήριξη από συλλογικά όργανα χωρών της Ευρώπης, αλλά και από μεμονωμένες στοιχηματικές εταιρείες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Δανία είναι η τρίτη χώρα που θα τον υιοθετήσει, μετά το Βέλγιο και την Ολλανδία. Επιπλέον, για την υιοθέτηση του κώδικα δεσμεύθηκε και η αγγλική εταιρεία στοιχήματος William Hill.

 

O διαφημιστικός κώδικας της EGBA στη Δανία

Από τη στιγμή που η δανική DOGA υπέγραψε την υιοθέτηση του πανευρωπαϊκού κώδικα υπεύθυνης διαφήμισης, τα μέλη της που δραστηριοποιούνται νόμιμα στη Δανία θα τον ακολουθούν πιστά. Η τήρησή του δεν είναι υποχρεωτική, αλλά οι ιστοσελίδες που αποτελούν μέλη της DOGA έχουν ήδη δεσμευθεί να τον ακολουθήσουν.

Υπενθυμίζουμε ότι σκοπός αυτού του πρώτου πανευρωπαϊκού κώδικα υπεύθυνης διαφήμισης είναι η προστασία των ανήλικων και άλλων ευπαθών ομάδων από τους κινδύνους εθισμού στον τζόγο. Αναλυτικότερα, οι ενώσεις και οι εταιρείες που θα υιοθετήσουν τον κώδικα θα αποφεύγουν να διαφημίζονται κατά τη διάρκεια τηλεοπτικών προγραμμάτων που απευθύνονται σε ανήλικους, ενώ παράλληλα θα λαμβάνουν για πρώτη φορά μέτρα και στον τομέα της διαφημιστικής τους προβολής στα social media – για παράδειγμα, θα χρησιμοποιούνται εργαλεία που αποτρέπουν τους ανήλικους από το να επισκεφτούν προφίλ στοιχηματικών ιστοσελίδων.

Οι παραπάνω κανόνες, μα και άλλοι που αναφέρονται στον πανευρωπαϊκό κώδικα διαφήμισης, θα ισχύουν στο εξής στη Δανία, για τα μέλη της DOGA, αλλά και για οποιαδήποτε άλλη στοιχηματική ιστοσελίδα επιθυμεί να καταστήσει πιο υπεύθυνη τη διαφημιστική προβολή της.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.