Λιγότερες στοιχηματικές διαφημίσεις βλέπουν τα παιδιά στην Αγγλία

Μια νέα έρευνα της ASA (Advertising Standards Authority) αποκαλύπτει ότι τα παιδιά έρχονται σε επαφή με λιγότερες στοιχηματικές διαφημίσεις, σε σχέση με πριν από 10 χρόνια. Η συγκεκριμένη έρευνα εξέτασε τη διείσδυση που έχουν οι διαφημίσεις για το στοίχημα (φαινόμενο εξαιρετικά συχνό στην Αγγλία) στους ανήλικους και στα παιδιά γενικότερα και, όπως φαίνεται, τα αποτελέσματα είναι θετικά.

Η έρευνα της ASA, άλλωστε, κατέληξε ότι τα παιδιά έρχονται σε επαφή με διαφημίσεις κατά 40% λιγότερο, σε σχέση με την αντίστοιχη εικόνα 10 χρόνια πριν. Πλέον, τα παιδιά παρακολουθούν μόλις 2,8 διαφημίσεις κατά μέσο όρο την εβδομάδα.

 

Τα αποτελέσματα της έρευνας της ASA

Τα αποτελέσματα της έρευνας που πραγματοποίησε η ASA στην Αγγλία δείχνουν ότι ο αριθμός των στοιχηματικών διαφημίσεων που παρακολουθούν τα παιδιά έχει μειωθεί σημαντικά τα τελευταία 10 χρόνια. Ειδικά κατά το 2017, τα παιδιά παρακολούθησαν κατά μέσο όρο 0,4 διαφημίσεις ανά εβδομάδα (μόλις το 13% των συνολικών στοιχηματικών διαφημίσεων), ενώ το 2011 ο αντίστοιχος αριθμός άγγιζε τη 1 διαφήμιση ανά εβδομάδα (το 31,5% των συνολικών στοιχηματικών διαφημίσεων).

Τα παιδιά, πάντως, δεν παρακολουθούν μόνο λιγότερες στοιχηματικές διαφημίσεις, αλλά τηλεοπτικές διαφημίσεις γενικότερα. Σύμφωνα με την ASA, η έκθεση των παιδιών στο σύνολο των τηλεοπτικών διαφημίσεων έχει μειωθεί κατά 29,7%. Συγκεκριμένα, ενώ το 2013 παρακολουθούσαν κατά μέσο όρο 229,3 διαφημίσεις, το 2017 παρακολούθησαν 161,2 διαφημίσεις. Και αυτό σημαίνει ότι η γενικότερη μείωση έκθεσης σε τηλεοπτικές διαφημίσεις μπορεί να επηρέασε τα ποσοστά στοιχηματικών διαφημίσεων.

Παρά τα θετικά αποτελέσματα της έρευνας, πάντως, ο CEO της ASA, Guy Parker, τόνισε ότι η αρμόδια Αρχή δεν πρόκειται να εφησυχάσει. Ο Parker δήλωσε ότι η μείωση της έκθεσης των παιδιών σε στοιχηματικές διαφημίσεις είναι εξαιρετικά θετική, αλλά απαιτούνται επιπλέον μέτρα για την αποτελεσματική προστασία τους. Επιπλέον, σχολίασε το γεγονός ότι στους ενήλικες, το ποσοστό έκθεσης σε στοιχηματικές διαφημίσεις δεν έχει μειωθεί τα τελευταία χρόνια, αλλά δήλωσε ικανοποιημένος για το γεγονός πως δεν έχουν αυξηθεί κιόλας.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.