Ορατό το ενδεχόμενο στοιχηματισμού χωρίς πιστωτικές κάρτες στο Ηνωμένο Βασίλειο

Η αρμόδια ρυθμιστική Αρχή του Ηνωμένου Βασίλειου, η UKGC, έχει ανακοινώσει εδώ και καιρό την πρόθεσή της να εξετάσει το ενδεχόμενο της απαγόρευσης χρήσης πιστωτικής κάρτας για την τροφοδότηση λογαριασμών στοιχήματος και την τοποθέτηση στοιχημάτων. Οι αρμόδιοι εξετάζουν σοβαρά το συγκεκριμένο σενάριο και καλούν πλέον τους φορείς της αγοράς να προσκομίσουν αποδείξεις, είτε για την ασφάλεια της συγκεκριμένης μεθόδου είτε για τους κινδύνους που κρύβει.

Θυμίζουμε ότι η πιστωτική κάρτα αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους τρόπους τροφοδότησης λογαριασμών online στοιχήματος στην Αγγλία, αλλά και στην Ευρώπη. Οι αρμόδιοι, όμως, θεωρούν ότι η έλλειψη περιορισμών που συνοδεύει τη συγκεκριμένη μέθοδο μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα οικονομικά, αλλά και εθισμού στον τζόγο.

 

Οι επόμενες κινήσεις της UKGC

Αν και έχουν ανακοινώσει την πρόθεσή τους να εξετάσουν τους κινδύνους που μπορεί να κρύβει ο στοιχηματισμός μέσω πιστωτικής κάρτας, τα στελέχη της UKGC δεν έχουν αποφασίσει ακόμη τίποτε. Για αυτό το λόγο ζητούν από τους φορείς της αγοράς αποδείξεις για τις επιπτώσεις της χρήσης πιστωτικής κάρτας στο online στοίχημα.

Σύμφωνα με τους αρμόδιους, άλλωστε, απαιτείται να σχηματίσουν μια πλήρη και ολοκληρωμένη εικόνα, προτού προχωρήσουν σε αποφάσεις. Μεταξύ των στοιχείων που θα εξετάσουν οι αρμόδιοι είναι το πόσο διαδομένη είναι η χρήση πιστωτικής κάρτας στο στοίχημα, αλλά και το κατά πόσο κρύβει ουσιαστικούς κινδύνους, ειδικά για παίχτες που ενδέχεται να αντιμετωπίζουν προβλήματα εθισμού στον τζόγο.

Όπως φαίνεται, λοιπόν, όλα θα κριθούν από τα στοιχεία που θα έρθουν στα χέρια της UKGC. Ανάλογα με τους κινδύνους που θα εντοπίσουν, θα αποφασίσουν και το αν θα απαγορευθεί η χρήση πιστωτικής κάρτας σε online και επίγειο στοίχημα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.