Απαγόρευση στοιχηματισμού μέσω πιστωτικής κάρτας εξετάζει η Αγγλία

Η Αρχή ρύθμισης της στοιχηματικής αγοράς του Ηνωμένου Βασιλείου εξετάζει το ενδεχόμενο να απαγορεύσει τη χρήση πιστωτικής κάρτας στο online στοίχημα. Οι αρμόδιοι, που έχουν προχωρήσει σε μια σειρά περιορισμών στη λειτουργία της αγοράς στοιχήματος τους τελευταίους μήνες, βασίζονται στη λογική ότι οι παίχτες του στοιχήματος δε θα έπρεπε να στοιχηματίζουν χρήματα που δεν έχουν.

Και, μπορεί να πρόκειται για νομικές εξελίξεις που πραγματοποιούνται χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από την ελληνική αγορά, αλλά δεδομένης της θέσης που έχει η αγγλική αγορά στοιχήματος σε παγκόσμια κλίμακα, πρόκειται για αποφάσεις που μπορούν να επηρεάσουν την παγκόσμια αγορά στοιχήματος. Άλλωστε, πολλές από τις αποφάσεις της αρμόδιας UKGC έχουν υιοθετηθεί και από τις Αρχές άλλων χωρών, όπως η Ελλάδα.

 

Υψηλού ρίσκου ο στοιχηματισμός μέσω πιστωτικής κάρτας

Οι αρμόδιοι δηλώνουν ότι η χρήση πιστωτικής κάρτας, προκειμένου κάποιος να τροφοδοτήσει με χρήματα τον λογαριασμό που διατηρεί σε κάποια στοιχηματική ιστοσελίδα, κρύβει πολλούς κινδύνους, ειδικά για άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα εθισμού. Άλλωστε, η πιστωτική κάρτα περιέχει κεφάλαια που δεν έχει μεταφέρει ο ίδιος ο κάτοχος, αλλά καλείται να πληρώσει στον επόμενο λογαριασμό. Και αυτό σημαίνει ότι είναι ευκολότερο να παρασυρθεί κάποιος που χρησιμοποιεί μια πιστωτική κάρτα.

Βέβαια, η UKGC δεν έχει φτάσει στην τελική της απόφαση. Ενώ οι αρμόδιοι δηλώνουν καταφατικά ότι η χρήση πιστωτικής κάρτας στο online στοίχημα κρύβει κινδύνους, φοβούνται μήπως η κατάργησή της ευνοήσει την ανάπτυξη μιας αλυσίδας δανείων, που μπορεί να έχει χειρότερα αποτελέσματα.

 

Τι θα αλλάξει με μια ενδεχόμενη απαγόρευση των πιστωτικών καρτών;

Στην περίπτωση που η UKGC αποφασίσει τελικά να απαγορεύσει τη μεταφορά χρημάτων σε στοιχηματικούς λογαριασμούς μέσω πιστωτικής κάρτας, πολλοί παίχτες θα αναγκαστούν να αλλάξουν τις συνήθειες τους. Άλλωστε, το σύνολο των στοιχηματικών ιστοσελίδων υποστηρίζει τις συναλλαγές μέσω πιστωτικής κάρτας. Και, σύμφωνα με τα στοιχεία της UKGC, το 10% με 20% των καταθέσεων σε στοιχηματικές ιστοσελίδες πραγματοποιείται με τον συγκεκριμένο τρόπο.

Επιπλέον, δεδομένου ότι η αγγλική αγορά αποτελεί πρότυπο για άλλες αγορές, ευρωπαϊκές και μη, ενδεχομένως η συγκεκριμένη απαγόρευση να ισχύσει και σε άλλες χώρες. Για παράδειγμα, και στην Ελλάδα, όλες οι στοιχηματικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται online δέχονται καταθέσεις μέσω πιστωτικής κάρτας και πρόκειται για μια δημοφιλή μέθοδο συναλλαγών.

Να σας θυμίσουμε την έρευνα που είχε ανακοινώσει η UKGC το καλοκαίρι και αφορούσε το πρόβλημα του εθισμού στον τζόγο.

 Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.
Οι καλύτερες νόμιμες εταιρίες στοιχήματος για στοιχημα online:

Προσφορά εγγραφής


Επίσκεψη
 

Προσφορά εγγραφής


Επίσκεψη
 

Προσφορά εγγραφής


Επίσκεψη