Αυξάνει προσωρινά την στοιχηματική φορολογία η Ολλανδία

Όπως φαίνεται, δεν είναι μόνο ο ελληνικός κρατικός προϋπολογισμός γεμάτος τρύπες που πασχίζουν να καλυφθούν με έκτακτα μέτρα. Οι ολλανδικές Αρχές ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να αυξήσουν προσωρινά τη φορολογία που έχουν να πληρώσουν οι στοιχηματικές εταιρείες, προκειμένου να κλείσουν την τρύπα στον δικό τους προϋπολογισμό.

Πρόκειται για τον προϋπολογισμό του 2018, ο οποίος αναμένεται να ψηφιστεί σύντομα στο ολλανδικό κοινοβούλιο. Σε αυτόν προτείνεται μια προσωρινή αύξηση στο ύψος της φορολογίας που έχουν να πληρώσουν οι στοιχηματικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται νόμιμα στη χώρα, προκειμένου να αυξηθούν τα έσοδα των δημόσιων ταμείων.

 

Αύξηση άνω του 30%

Αναλυτικότερα, η συγκεκριμένη πρόταση προτείνει την αύξηση της φορολογίας των στοιχηματικών εταιρειών πάνω από το 30% των εσόδων τους και συγκεκριμένα με 30,1%. Σύμφωνα με τους υπεύθυνους, το μέτρο αυτό ισχύει προσωρινά, για τον προϋπολογισμό του 2018. Έπειτα, το ποσοστό της φορολογίας θα επιστρέψει στο ισχύον 29%.

 

Ολλανδία: Μια αυστηρή αγορά

Εφόσον τεθεί σε ισχύ, το συγκεκριμένο μέτρο θα καταστήσει την ολλανδική αγορά ακόμη πιο ασύμφορη, ειδικά για τις στοιχηματικές εταιρείες του εξωτερικού. Ήδη, όσες εταιρείες επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν νόμιμα στην Ολλανδία πρέπει να καλύψουν προϋποθέσεις, όπως το να διατηρούν γραφεία στη χώρα, να μη διαφημίζονται και να πληρώνουν υψηλούς φόρους – οι οποίοι αυξάνονται ακόμη περισσότερο, έστω και προσωρινά.

Αυτός είναι και ένας βασικός λόγος που στην Ολλανδία ανθεί το παράνομο στοίχημα. Πολλές στοιχηματικές εταιρείες δέχονται στις ιστοσελίδες τους Ολλανδούς, χωρίς να διαθέτουν την απαραίτητη άδεια, η οποία θα τους κοστίσει περισσότερα από όσα θα τους αποφέρει. Επιπλέον, οι προσπάθειες των ολλανδικών αρχών να καταπολεμήσουν τέτοιες πρακτικές έχουν αποτύχει, εξαιτίας και της άρνησης των τραπεζών να μπλοκάρουν τις πληρωμές προς στοιχηματικές εταιρείες που βρίσκονται στη μαύρη λίστα των Αρχών.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.