Προκαταρκτική έρευνα για τις διαφημίσεις παράνομης εταιρίας στοιχήματος στην ΕΡΤ

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών αποφάσισε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για τις δραστηριότητες μιας στοιχηματικής εταιρίας του εξωτερικού, που όχι μόνο δραστηριοποιείται χωρίς άδεια στην ελληνική αγορά, αλλά διαφημιζόταν μέχρι πρότινος και στην κρατική τηλεόραση!

Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί πριν μερικές εβδομάδες, ωστόσο, καμία από τις αρμόδιες ρυθμιστικές Αρχές (Ε.Ε.Ε.Π., υπουργείο Οικονομικών) δεν φάνηκε να παρεμβαίνει δραστικά. Η Εισαγγελία, όμως, παρενέβη τελικά, διατάζοντας τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας.

 

Παράνομη δραστηριότητα και διαφήμιση

Η συγκεκριμένη στοιχηματική εταιρία δραστηριοποιείται στον online τομέα και στην Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι δε διαθέτει την απαραίτητη άδεια, αλλά ούτε καν άδεια online στοιχήματος! Σύμφωνα με τις καταγγελίες, πρόκειται για μια εταιρία με έδρα τη Βόρεια Ρηνανία, με μόνη άδεια αυτή για επίγειο στοίχημα.

Βέβαια, οι εταιρίες που δραστηριοποιούνται online χωρίς άδεια στη χώρα μας είναι πάρα πολλές. Η συγκεκριμένη, όμως, κατάφερε να ξεχωρίσει, γιατί διαφημιζόταν μέσω της τηλεόρασης της ΕΡΤ! Για αυτό το λόγο, η Εισαγγελέας Εφετών Αθηνών και εποπτεύουσα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Βιργινία Σακελλαροπούλου, έχει ζητήσει μεταξύ άλλων να ενημερωθεί και για τα ποσά που έχει εισπράξει η ΕΡΤ από τη συγκεκριμένη εταιρία στοιχήματος, προκειμένου να τη διαφημίσει.

Το συγκεκριμένο θέμα, τέλος, αναδείχθηκε από την ιστοσελίδα της Δίκης.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.