Συνεργασία κατά της διαφθοράς της αγοράς στοιχήματος από τις αρμόδιες Αρχές στη Νιγηρία

Η αρμόδια ρυθμιστική Αρχή της αγοράς στοιχήματος στη Νιγηρία (NLRC) και η Επιτροπή Εταιρικών Υποθέσεων (CAC) ανακοίνωσαν μια νέα συνεργασία, η οποία θα τους επιτρέψει να ελέγχουν αποτελεσματικότερα τις νόμιμες εταιρείες και να καταπολεμούν με μεγαλύτερη επιτυχία περιστατικά διαφθοράς και απάτης. Η νέα συνεργασία θα επιτρέψει στις δύο αρμόδιες Αρχές να συντονίσουν τις ενέργειές τους και να καταπολεμήσουν αποτελεσματικότερα παράνομες συμπεριφορές: από την παράβαση των νόμων της αγοράς στοιχήματος έως πρακτικές όπως το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Και οι δύο πλευρές, μάλιστα, παραδέχθηκαν ότι η συγκεκριμένη συνεργασία θα έπρεπε να έχει πραγματοποιηθεί νωρίτερα, καθώς η ανάπτυξη της αγοράς στοιχήματος στη Νιγηρία έχει προκαλέσει αρκετά προβλήματα στον έλεγχο των εταιρειών.

 

Ο τρόπος συνεργασίας των δύο φορέων

Η NLRC και η CAC θα συνεργάζονται στο εξής, προκειμένου να ελέγχουν τις νόμιμες εταιρείες στοιχήματος για παραβάσεις, όχι μόνον όσον αφορά στη λειτουργία της αγοράς στοιχήματος, αλλά και στις εταιρικές πρακτικές τους.

Ο γενικός διευθυντής της NLRC, Lanre Gbajabiamila, δήλωσε πως η συνεργασία θα έπρεπε να έχει πραγματοποιηθεί νωρίτερα, αφού η NLRC, η οποία έχει την ευθύνη εποπτείας της αγοράς τυχερών παιχνιδιών, δε μπορεί να συνεχίσει το ίδιο αποτελεσματικά το έργο της, εξαιτίας της μεγάλης ανάπτυξης του τομέα. Από την πλευρά του, ο Abubakar Garba, CEO της CAC, δήλωσε ότι έχει αντιμετωπίσει στο παρελθόν προβλήματα, σχετικά με υποθέσεις εταιρειών που έχουν αποκτήσει άδεια (ή έχουν χάσει την σχετική άδεια) στην αγορά τυχερών παιχνιδιών, αφού ο συντονισμός τους με την NLRC ήταν σχεδόν ανύπαρκτος.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της έλλειψης συντονισμού αφορά σε περιπτώσεις εταιρειών που ζητούσαν άδεια από την NLRC, χωρίς, όμως, να έχουν αδειοδοτηθεί από την CAC. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δικαιούνται τη δραστηριοποίηση συγκεκριμένα στην αγορά στοιχήματος εταιρείες που δεν είχαν ακόμη αποκτήσει την έγκριση γενικότερης δραστηριοποίησης στη χώρα. Χάρη στη νέα συνεργασία, όμως, η NLRC θα έχει στη διάθεσή της τη λίστα των αδειοδοτημένων από την CAC εταιρειών, προκειμένου να εξετάζει τις αιτήσεις τους για αδειοδότηση στην αγορά στοιχήματος.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.