Κατά ομοσπονδιακού νόμου για το στοίχημα στις ΗΠΑ η AGA

H AGA (American Gaming Association) τίθεται κατηγορηματικά κατά ενός νέου ομοσπονδιακού νόμου για το στοίχημα στις ΗΠΑ και αυτές τις ημέρες κάνει ό,τι περνά από το χέρι της, προκειμένου να πείσει τους αρμόδιους ότι οι νόμοι κάθε Πολιτείας είναι αρκετοί, προκειμένου να δημιουργηθούν νόμιμες αγορές σε διαφορετικά σημεία της χώρας.

Θυμίζουμε ότι ο προηγούμενος ομοσπονδιακός νόμος που απαγόρευε το στοίχημα σε ολόκληρη τη χώρα (με μόνη εξαίρεση την Πολιτεία της Nevada), καταργήθηκε το προηγούμενο καλοκαίρι. Από εκείνη τη στιγμή, αρκετές Πολιτείες των ΗΠΑ δημιούργησαν δικούς τους νόμους, επιτρέποντας τον στοιχηματισμό. Ωστόσο, πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν πως χρειάζεται ένας νέος ομοσπονδιακός νόμος, που θα επιτρέπει τη δημιουργία μιας νόμιμης αγοράς στοιχήματος και θα περιέχει καθολικές ρυθμίσεις.

 

Αχρείαστος ο ομοσπονδιακός νόμος

Η AGA υποστηρίζει ότι ένας τέτοιος νόμος είναι αχρείαστος, αφού ήδη οι Πολιτείες που έχουν νομιμοποιήσει το στοίχημα εντός των συνόρων τους έχουν συμβάλλει στη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου και ασφαλούς νομοθετικού πλαισίου. Οι απόψεις αυτές της AGA έρχονται σε αντίθεση με εκείνες των υπεύθυνων των μεγαλύτερων αμερικανικών αθλητικών διοργανώσεων, όπως το NBA, το MLB και το PGA.

Σύμφωνα με την AGA, λοιπόν, οι ήδη υπάρχοντες νόμοι κάθε Πολιτείας έχουν ήδη ψηφιστεί και τεθεί σε ισχύ. Αυτό σημαίνει ότι έχουν δοκιμαστεί και πως έχουν αποδείξει ότι κάθε Πολιτεία μπορεί να ρυθμίσει με επιτυχία τη δική της αγορά. Αντίθετα, ένας ομοσπονδιακός νόμος, που δεν έχει δοκιμαστεί και δε μπορεί να εγγυηθεί θετικά αποτελέσματα, θα περιπλέξει περισσότερο τα πράγματα και θα γκρεμίσει ό,τι χτίστηκε τους τελευταίους μήνες, από Πολιτείες όπως αυτές του New Jersey, του Mississippi, της West Virginia και του Delaware.

Παράλληλα, η AGA τονίζει ότι πρόσφατη έρευνα έδειξε πως η πλειοψηφία των Αμερικανών (70%) βρίσκεται στο πλευρό των Πολιτειών και προτιμά οι ίδιες να ρυθμίζουν όπως κρίνουν σωστό τις δικές τους αγορές στοιχήματος.

 

Προσπάθειες και για την επέκταση του online στοιχήματος

Εκτός των παραπάνω, η AGA έχει έναν ακόμη σκοπό στις συναντήσεις της με τους πολιτικούς της Washington: να ανοίξει το δρόμο για την επέκταση του online στοιχήματος. Θυμίζουμε ότι, ακόμη και στις Πολιτείες που έχουν νομιμοποιήσει το στοίχημα, όσοι θέλουν να στοιχηματίσουν μέσω υπολογιστή ή κινητού θα πρέπει να το κάνουν αποκλειστικά εντός των εγκεκριμένων εγκαταστάσεων (καζίνο και ιπποδρόμια). Aυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το online στοίχημα εκτός των εγκεκριμένων χώρων απαγορεύεται από έναν άλλο νόμο και όχι αυτόν που καταργήθηκε. Πρόκειται για το νόμο περί τηλεπικοινωνιών, ο οποίος απαγορεύει το online στοίχημα. Και αυτόν ακριβώς το νόμο στοχεύει να αλλάξει η AGA με τις επαφές που θα έχει στην Washington.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.