Μειωμένες οι επιδόσεις της αγγλικής αγοράς στοιχήματος το 2021

Μια σειρά από νέα οικονομικά στοιχεία και στατιστικά που έδωσε στη δημοσιότητα η ρυθμιστική Αρχή του Ηνωμένου Βασιλείου, η UKGC, δείχνουν ότι οι επιδόσεις της αγοράς στοιχήματος και τυχερών παιχνιδιών της χώρας μειώθηκαν κατά τους πρώτους μήνες του 2021. Συγκεκριμένα, τα στοιχεία που εξέδωσε η UKGC για τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2021 δείχνουν μείωση των εσόδων, του τζίρου, αλλά και των ενεργών online λογαριασμών.

Μεγάλη ευθύνη για τη μείωση των επιδόσεων της αγοράς τυχερών παιχνιδιών του Ηνωμένου Βασιλείου φέρει ο επίγειος τομέας, ο οποίος παρέμεινε κλειστός καθ’ όλη τη διάρκεια του διμήνου. Με άλλα λόγια, τα έσοδα από το επίγειο στοίχημα και τα υπόλοιπα τυχερά παιχνίδια ήταν μηδενικά. Ωστόσο, και στον online τομέα, οι επιδόσεις ήταν κατώτερες των προσδοκιών.

 

Τα στοιχεία της UKGC για τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της UKGC, κατά τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2020 μειώθηκε στο σύνολό της η δραστηριότητα στα τυχερά παιχνίδια. Συγκεκριμένα, τα έσοδα των νόμιμων εταιρειών και ιστοσελίδων μειώθηκαν κατά 19%, σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2020, και δεν ξεπέρασαν τα 580,7 εκατομμύρια ευρώ. Μείωση σημείωσε και ο τζίρος, ο οποίος δεν ξεπέρασε τα 7,3 δις ευρώ. Η μείωση άγγιξε το 6%, σε σχέση με τον Δεκέμβριο. Τέλος, μείωση 4% σημειώθηκε και στους ενεργούς λογαριασμούς online τυχερών παιχνιδιών (10,2 εκατομμύρια ενεργοί λογαριασμοί).

Οι μειωμένες επιδόσεις είναι εμφανείς σχεδόν σε όλους τους τομείς της αγοράς τυχερών παιχνιδιών, σύμφωνα με τα στατιστικά που έδωσε στη δημοσιότητα η UKGC. Τα έσοδα του στοιχήματος μόλις που ξεπέρασαν τα 371 εκατομμύρια ευρώ (μείωση 16%, σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2020), με τα 275 να αφορούν σε πραγματικά αθλητικά γεγονότα και τα 9,7 σε virtual sports και eSports. Οι Άγγλοι, τέλος, τοποθέτησαν 282,2 εκατομμύρια στοιχήματα, μέσω 4,8 εκατομμυρίων ενεργών λογαριασμών.

Τέλος, μείωση στον τζίρο και στα έσοδα σημείωσαν και τα φρουτάκια, τα παιχνίδια του καζίνο και το πόκερ. Όλα τα παραπάνω στοιχεία αφορούν στην αγορά των online τυχερών παιχνιδιών, αφού τα επίγεια παιχνίδια έπεσαν θύμα των lockdown που προκάλεσε η πανδημία.

Δείτε επίσης και τα οικονομικά στοιχεία που είχε ανακοινώσει η UKGC για τον Δεκέμβριο του 2020.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.