Σωκράτης Κόκκαλης κατά ΟΠΑΠ και Ε.Ε.Ε.Π.

Ο πρόεδρος της Intralot, Σωκράτης Κόκκαλης, μίλησε στην τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας και καταφέρθηκε κατά του ΟΠΑΠ και της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (Ε.Ε.Ε.Π.), μιλώντας για αθέμιτες πρακτικές, αδικαιολόγητη εύνοια και για το ενδεχόμενο εξόδου της εταιρείας του από το ελληνικό Χρηματιστήριο.

 

Για την Intralot

Ο κ. Κόκκαλης ανέφερε χαρακτηριστικά πως η Intralot αντιμετωπίζεται με αδιαφορία στην Ελλάδα, ενώ διαπρέπει στο εξωτερικό. Και πρόσθεσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το ελληνικό Χρηματιστήριο, αναφέροντας χαρακτηριστικά: “Μας ρωτάνε γιατί δεν έχουμε φύγει ακόμη. Εμείς αισθανόμαστε ελληνική εταιρεία, αλλά είναι περίεργο να χάνουμε δουλειές στη χώρα μας από ανταγωνιστές οι οποίοι δεν μπορούν να μας ανταγωνιστούν διεθνώς. Εξετάζουμε κάθε ενδεχόμενο για είσοδο σε ξένα χρηματιστήρια και αυτά στον κλάδο μας είναι η Νέα Υόρκη, το Λονδίνο και το Χονγκ Κόνγκ. Το Χονγκ Κονγκ είναι λίγο μακριά για εμάς”.

Τόνισε, μάλιστα, το γεγονός ότι δεν υπάρχει στη χώρα μας στήριξη της εγχώριας βιομηχανίας και η Intralot, η οποία έχει παρουσία σε 32 χώρες και πραγματοποιεί το 95% των πωλήσεων της στο εξωτερικό, αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα.

 

Για τον ΟΠΑΠ και την Ε.Ε.Ε.Π.

Παράλληλα, ο κ. Κόκκαλης τόνισε πως η ύπαρξη ιδιωτικού μονοπωλίου επίγειων τυχερών παιχνιδιών (αυτό που κατέχει ο ΟΠΑΠ) αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία. Σύμφωνα με τον ίδιο, άλλωστε, το πλειοψηφικό πακέτο του ΟΠΑΠ βρίσκεται πλέον από ανώνυμο ιδιοκτησιακό καθεστώς, με έδρα το Λιχτενστάιν.

Παράλληλα, η Ε.Ε.Ε.Π. ευνοεί σημαντικά τον ΟΠΑΠ, σύμφωνα με τον κ. Κόκκαλη, κάτι που γίνεται φανερό και από την ξαφνική μεταβολή της στάσης της ανεξάρτητης ρυθμιστικής Αρχής στο θέμα για τα επίγεια φρουτάκια.

 

Για το online στοίχημα

Όσον αφορά στο online στοίχημα στην ελληνική αγορά, ο κ. Κόκκαλης χαρακτήρισε τη σημερινή κατάσταση με μία λέξη: αναρχία. Υπαίτια για αυτό είναι η στάση της κυβέρνησης, η οποία έχει καθυστερήσει τη διεξαγωγή ενός διαγωνισμού για νόμιμες άδειες νόμιμης δραστηριοποίησης, παρόλο που έχει εξαγγείλει κάτι σχετικό εδώ και χρόνια.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.