Ανάπτυξη του παράνομου στοιχήματος προκάλεσε η πανδημία στη Σουηδία

Το υπουργείο Οικονομικών της Σουηδίας ανακοίνωσε μια σειρά από αποτελέσματα ερευνών σχετικά με την αγορά τυχερών παιχνιδιών της χώρας κατά το 2020 και, όπως φαίνεται, η πανδημία ήταν και σε αυτή την περίπτωση ο παράγοντας που καθόρισε τις εξελίξεις. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσαν οι αρμόδιοι, η συμμετοχή σε online τυχερά παιχνίδια αυξήθηκε σημαντικά μέσα στο 2020, κάτι που είναι απόλυτα λογικό, δεδομένου του φόβου των πολιτών να βρεθούν σε εγκαταστάσεις επίγειων τυχερών παιχνιδιών.

Η αυξημένη προτίμηση που έδειξαν οι Σουηδοί στα online τυχερά παιχνίδια κατά το 2020, όμως, είχε και ένα αρνητικό αποτέλεσμα, καθώς έφερε ταυτόχρονη ανάπτυξη του παράνομου στοιχήματος και των υπόλοιπων μη αδειοδοτημένων παιχνιδιών. Σύμφωνα με τα στοιχεία των αρμοδίων, η προτίμηση των παιχτών για τα νόμιμα online τυχερά παιχνίδια μειώθηκε το 2020, σε σχέση με το 2019.

 

Τα αποτελέσματα για την αγορά τυχερών παιχνιδιών της Σουηδίας

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, η συμμετοχή των Σουηδών σε νόμιμα online τυχερά παιχνίδια άγγιξε το 80%. Το συγκεκριμένο ποσοστό είναι μεν υψηλό και παρουσιάζει σημαντική βελτίωση, σε σχέση με το 2018, όταν ακόμα δε λειτουργούσε νόμιμη αγορά online τυχερών παιχνιδιών στη Σουηδία, αλλά είναι χαμηλότερο από το αντίστοιχο του 2019. Συγκεκριμένα, μειώθηκε κατά 10%, καθώς η συμμετοχή του 2019 άγγιζε το 90%.

Οι αρμόδιοι αποδίδουν την ανάπτυξη των παράνομων online τυχερών παιχνιδιών σε δύο παράγοντες. Πρώτος και σημαντικότερος είναι η πανδημία, η οποία σημάδεψε το 2020 και επηρέασε και την αγορά τυχερών παιχνιδιών, ωθώντας περισσότερους παίχτες στον online τομέα. Πολλοί από τους παίχτες αυτούς δεν επέλεξαν νόμιμες ιστοσελίδες, αλλά παράνομες, γεγονός που οφείλεται και στον δεύτερο παράγοντα. Σύμφωνα με τους αρμόδιους, σημαντικό ρόλο έπαιξε και το γεγονός ότι οι περισσότερες παράνομες ιστοσελίδες στοιχήματος και τυχερών παιχνιδιών στη Σουηδία διαφέρουν ελάχιστα από τις νόμιμες και πολλοί παίχτες δεν είναι σε θέση να καταλάβουν τη διαφορά.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.