Ακυρώνονται τα σχέδια της Πορτογαλίας για αύξηση του στοιχηματικού φόρου

Οι Αρχές της Πορτογαλίας είχαν αποφασίσει την επιβολή ενός κοινού φόρου για τις στοιχηματικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται νόμιμα στη χώρα και είχαν συμπεριλάβει τα σχέδιά τους στο σχέδιο νόμου για τον προϋπολογισμό του 2019. Όπως φαίνεται, όμως, άλλαξαν γνώμη και το ισχύον καθεστώς της κλιμακούμενης φορολογίας θα παραμείνει ίδιο, προς τέρψη των εταιρειών που προσφέρουν online στοίχημα.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του πορτογαλικού Τύπου, το σχέδιο για την επιβολή κοινού φορολογικού συντελεστή, ο οποίος θα αύξανε τις εισφορές των εταιρειών online στοιχήματος, αφαιρέθηκε από το σχέδιο νόμου του προϋπολογισμού του 2019.

 

Τα σχέδια των πορτογαλικών Αρχών για κοινή φορολογία

Θυμίζουμε ότι αυτή τη στιγμή, οι φόροι που πληρώνουν όσοι διεξάγουν τυχερά παιχνίδια μέσω διαδικτύου είναι κλιμακωτοί και διαφέρουν ανάλογα με το παιχνίδι. Για παράδειγμα, οι στοιχηματικές εταιρείες πληρώνουν φόρο 8-16%, ανάλογα με τα έσοδά τους, ενώ οι εταιρείες που προσφέρουν παιχνίδια σε online καζίνο πληρώνουν φόρο 15-30% και πάλι ανάλογα με τα έσοδά τους.

Σκοπός των αρμοδίων ήταν να επιβάλλουν έναν κοινό φορολογικό συντελεστή, στο 25%. Με αυτή την αλλαγή, δε θα είχε καμία σημασία τι παιχνίδια προσφέρει κάθε εταιρεία ή πόσα έσοδα εξασφαλίζει κατά τη διάρκεια του φορολογικού έτους – κάθε εταιρεία θα πλήρωνε σύμφωνα με τον κοινό συντελεστή. Η συγκεκριμένη εξέλιξη, βέβαια, θα έβλαπτε οικονομικά όσες εταιρείες προσφέρουν online στοίχημα.

Αυτός, βέβαια, ήταν και ο σκοπός: η αύξηση των φορολογικών εσόδων από το online στοίχημα. Οι υπεύθυνοι, άλλωστε, βασίστηκαν σε μεγάλο βαθμό στην τεράστια ανάπτυξη που σημείωσε το online στοίχημα μέσα στο 2018, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ το καλοκαίρι. Ωστόσο, οι αντιδράσεις ήταν αρκετές.

Αν και δε γνωρίζουμε τους λόγους, πάντως, οι αρμόδιοι ακύρωσαν τα σχέδιά τους για την επιβολή κοινού (και υψηλότερου για τις στοιχηματικές εταιρείες) συντελεστή και το ισχύον φορολογικό σύστημα θα συνεχίσει να ισχύει και το 2019.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.