Νόμος για την επιστροφή του cash out στην Κύπρο

Οι Κύπριοι παίχτες του στοιχήματος έχουν εδώ και καιρό αρκετές επιλογές online στοιχηματισμού και απολαμβάνουν τις κορυφαίες υπηρεσίες που τους προσφέρουν οι 11 νόμιμες στοιχηματικές εταιρίες, οι οποίες δραστηριοποιούνται με την απαραίτητη άδεια στη χώρα. Ωστόσο, μία από τις δημοφιλείς υπηρεσίες που δε μπορούν να εκμεταλλευτούν οι Κύπριοι είναι αυτή του cash out, του πρόωρου κλεισίματος ενός στοιχήματος. Ένας νόμος, άλλωστε, απαγορεύει τη δυνατότητα cash out, εξαιτίας προβλημάτων που προκύπτουν στην φορολογία.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, όμως, το cash out αναμένεται να επιστρέψει στην κυπριακή αγορά online στοιχήματος. Δημοσίευμα του Capital Today αναφέρει ότι έχει ήδη κατατεθεί ένα τροποποιητικό νομοσχέδιο στη Βουλή, το οποίο θα επιτρέψει στις στοιχηματικές εταιρίες να προσφέρουν σύντομα τη δυνατότητα cash out.

 

Γιατί απαγορεύεται το cash out στην Κύπρο;

H υπηρεσία του cash out απαγορεύθηκε πριν 18 περίπου μήνες στην Κύπρο, εξαιτίας προβλημάτων που προέκυπταν με τη φορολόγηση των στοιχημάτων. Συγκεκριμένα, ο σχετικός νόμος προκαλούσε προβλήματα, εξαιτίας του γεγονότος ότι τα στοιχήματα διευθετούνταν με διαφορετικό τρόπο και δεν υπήρχε τρόπος φορολόγησής τους με την κλασική μέθοδο.

Αυτό, όμως, πρόκειται να αλλάξει, αφού οι νομοθέτες βρήκαν τη χρυσή τομή και θα μπορεί σύντομα να φορολογείται και κάθε στοίχημα που έχει κλείσει πρόωρα. Πιθανότατα, ο νέος νόμος θα ακολουθήσει το παράδειγμα της Ελλάδας, η οποία ορίζει τα στοιχήματα ανά στήλη και φορολογεί με αυτόν τον τρόπο τα κέρδη, καθώς ενδιάμεσες λύσεις που εξετάστηκαν στην Κύπρο δεν κατάφεραν να λύσουν το πρόβλημα.

 

Το cash out επιστρέφει το φθινόπωρο

Λόγω του προηγούμενου νόμου, λοιπόν, οι 11 στοιχηματικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται νόμιμα στην Κύπρο αναγκάστηκαν να καταργήσουν τη δυνατότητα cash out. Όσες το επιθυμούν, όμως, πιθανότατα θα μπορούν να ενεργοποιήσουν ξανά τη συγκεκριμένη δυνατότητα από το ερχόμενο φθινόπωρο.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.