Υπερβολικούς χαρακτηρίζει τους σουηδικούς περιορισμούς η IBIA

H ΙΒΙΑ (International Betting Integrity Association), ο ανεξάρτητος διεθνής οργανισμός που εποπτεύει τις δραστηριότητες των στοιχηματικών εταιρειών, σε συνάρτηση με τις πρακτικές χειραγώγησης αγώνων, χαρακτήρισε υπερβολικούς και αδικαιολόγητους τους νέους περιορισμούς που σκοπεύει να επιβάλλει η Σουηδία στο online στοίχημα. Θυμίζουμε ότι οι αρμόδιοι στη Σουηδία εξετάζουν το ενδεχόμενο να απαγορέψουν τα ειδικά στοιχήματα που αφορούν σε γεγονότα κατά τη διάρκεια ενός αγώνα, όπως ο αριθμός των κίτρινων καρτών στο ποδόσφαιρο και των φάουλ στο τένις.

Οι αρμόδιοι θεωρούν ότι με αυτόν τον τρόπο θα προστατέψουν αποτελεσματικότερα την ακεραιότητα των αθλημάτων, αφού θα στερήσουν αφορμές από τους επιτήδειους για την χειραγώγηση αγώνων. Ωστόσο, η IBIA διαφωνεί και πιστεύει ότι οι περιορισμοί θα δημιουργήσουν περισσότερα προβλήματα από αυτά που θα λύσουν.

 

Το σκεπτικό της IBIA για τους νέους περιορισμούς

Η IBIA τονίζει πως, αν οι νόμιμες στοιχηματικές ιστοσελίδες στη Σουηδία πάψουν να προσφέρουν τέτοιου είδους στοιχήματα, τότε πολλοί παίχτες θα καταφύγουν σε μη αδειοδοτημένες ιστοσελίδες, οι οποίες δε δεσμεύονται απέναντι στους σουηδικούς νόμους. Σύμφωνα με έρευνα, το ποσοστό όσων τοποθετούν τέτοια στοιχήματα είναι μικρό (μόλις 8,9%), αλλά οι συγκεκριμένες αγορές αντιπροσωπεύουν το 40% των συνολικών εσόδων της αγοράς.

Επιπλέον, η IBIA θεωρεί ότι οι λόγοι που οι Σουηδοί επιθυμούν να απαγορέψουν τα συγκεκριμένα στοιχήματα δεν είναι επαρκείς, ενώ παράλληλα δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι ευθύνονται για τη χειραγώγηση αγώνων. Οι εκπρόσωποι της IBIA αναφέρουν ότι, με βάση τις προτάσεις τους, οι αρμόδιοι μάλλον δεν έχουν καταλάβει πώς λειτουργεί η χειραγώγηση αγώνων. Άλλωστε, σύμφωνα με τη δική της εμπειρία, όσοι στήνουν αγώνες προτιμούν πρωταθλήματα που δεν εποπτεύονται αποτελεσματικά, όπως τα ασιατικά. Ακόμη και σε περιπτώσεις που οι στημένοι αγώνες αφορούν σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, όμως, όπως στην περίπτωση του ιταλικού σκανδάλου Calcioscommese, οι απάτες πραγματοποιήθηκαν μέσω ασιατικών (και μη αδειοδοτημένων) εταιρειών στοιχήματος.

Έτσι, καταλήγει η IBIA, τα μέτρα που εξετάζει η σουηδική κυβέρνηση, όχι μόνο δε θα λύσουν το πρόβλημα, αλλά θα το επιδεινώσουν, αφού πολλοί παίχτες μπορεί να καταλήξουν σε μη αδειοδοτημένες και ύποπτες ασιατικές εταιρείες, οι οποίες εμπλέκονται σε περιστατικά χειραγώγησης αγώνων.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.