Καθυστέρηση ενός μήνα για το νέο νόμο περί στοιχήματος της Μάλτας

Κατά έναν μήνα θα καθυστερήσει να τεθεί σε ισχύ ο νέος νόμος περί στοιχήματος στη Μάλτα, μετά από κάποιες καθυστερήσεις που προέκυψαν, όσον αφορά στις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των κρατών μελών της Ε.Ε.. Ο νόμος θα έμπαινε επίσημα σε ισχύ την 1η Ιουλίου, αλλά πλέον το επίσημο ντεμπούτο του έχει προγραμματιστεί για την 1η Αυγούστου.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στη Μάλτα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν αντιτίθεται στο νέο νόμο, αλλά απέστειλε στους αρμόδιους μια σειρά από προτάσεις για την βελτίωσή του, όσον αφορά συμβατότητά του με τους ευρωπαϊκούς νόμους. Για αυτό το λόγο, οι Αρχές αποφάσισαν να αναβάλουν το ντεμπούτο του νέου νόμου, προκειμένου να αξιοποιήσουν τις προτάσεις αυτές.

 

Τι φέρνει ο νέος νόμος;

Ο νέος νόμος περί στοιχήματος στη Μάλτα αναμένεται να ενισχύσει κατά κύριο λόγο τις αρμοδιότητες και τον ρυθμιστικό ρόλο της MGA (Malta Gaming Authority). Μεγάλο τμήμα του νόμου αυτού, μάλιστα, καταλαμβάνουν τα μέτρα καταπολέμησης της απάτης και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Παράλληλα, όμως, οι νέες ρυθμίσεις αναμένεται να βελτιώσουν και να απλοποιήσουν τη διαδικασία αδειοδότησης των στοιχηματικών εταιριών, αλλά και να ενισχύσουν τα μέτρα προστασίας των καταναλωτών. Επιπλέον, ανοίγουν το δρόμο για την περίληψη νέων ρυθμίσεων στο μέλλον, σχετικά με τον στοιχηματισμό εικονικών νομισμάτων και άλλων πρωτοποριακών τεχνολογιών.

Ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο του νέου νόμου, τέλος, είναι ο τρόπος που έχουν κατανεμηθεί οι ρυθμίσεις. Πρόκειται για ένα σύνολο που ταξινομείται ανάλογα με τον τομέα (προστασία καταναλωτών, καταπολέμηση εγκληματικών συμπεριφορών κτλ.), που έχει ως αποτέλεσμα έναν πιο κατανοητό νόμο. Τέλος, πρόκειται για έναν ολοκληρωμένο νόμο, ο οποίος συγκεντρώνει κάθε ρύθμιση, είτε αφορά το online στοίχημα είτε το επίγειο είτε κάθε άλλο τυχερό παιχνίδι.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.