Νομιμοποίηση εξπρές για το στοίχημα ζητά ο Ουκρανός Πρόεδρος

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας ζήτησε από την κυβέρνηση να ξεκινήσει άμεσα τις διαδικασίες νομιμοποίησης της αγοράς στοιχήματος και τυχερών παιχνιδιών, προκειμένου να ενισχυθεί η οικονομία της χώρας μέσω νέων επενδύσεων από το εξωτερικό. Ο Volodymyr Zelensky συναντήθηκε με τα μέλη της κυβέρνησης (η οποία προέκυψε με εκλογές τον περασμένο Ιούλιο) και τους ζήτησε να ξεκινήσουν άμεσα τις διαδικασίες, προκειμένου να δημιουργηθεί μια νέα αγορά τυχερών παιχνιδιών, έως το 2020!

Θυμίζουμε ότι το στοίχημα και τα υπόλοιπα τυχερά παιχνίδια απαγορεύονται στην Ουκρανία από το 2009. Στο διάστημα που μεσολάβησε, οι νομοθέτες έχουν προσπαθήσει να ανοίξουν το δρόμο για νομιμοποίησή τους, αλλά οι προσπάθειες αυτές έχουν μείνει στο συρτάρι (με χαρακτηριστικότερη το νομοσχέδιο του 2015).

 

Το… τελεσίγραφο του Ουκρανού Προέδρου

Σύμφωνα με τα όσα ζήτησε ο Ουκρανός Πρόεδρος από την κυβέρνηση, θα πρέπει να συνταχθεί ένα νέο σχέδιο νόμου για τη νομιμοποίηση του στοιχήματος, έως την 1η Οκτωβρίου! Και το νομοσχέδιο αυτό θα πρέπει να ψηφιστεί έως την 1η Δεκεμβρίου!

Η βιασύνη για τη νομιμοποίηση των τυχερών παιχνιδιών δικαιολογείται με δύο τρόπους. Πρώτον, οι αρμόδιοι εξετάζουν συνεχώς νέους τρόπους, προκειμένου να ενισχυθεί η οικονομία της χώρας. Και με τη νομιμοποίηση του στοιχήματος θα εισέλθουν νέα κεφάλαια από το εξωτερικό, ενώ θα τονωθεί και η αγορά εργασίας. Δεύτερον, ο Ουκρανός Πρόεδρος πιστεύει ακράδαντα ότι η νομιμοποίηση του στοιχήματος θα συμβάλλει τα μέγιστα στο… ξεκαθάρισμα της οικονομίας. Με άλλα λόγια, η νομιμοποίηση των τυχερών παιχνιδιών θα αποτελέσει σημαντικό πλήγμα στην αγορά παράνομου στοιχήματος, η οποία θεωρείται ότι ακμάζει στη χώρα.

Το νέο νομοσχέδιο, τέλος, αναμένεται να νομιμοποιήσει το επίγειο και το online στοίχημα, καθώς και τα επίγεια τυχερά παιχνίδια στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, εκεί που τα μεγάλα ξενοδοχεία θα ωφεληθούν σημαντικά από την επίσκεψη παιχτών σε νέα επίγεια καζίνο.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.