Κατά των online μηχανών αναζήτησης στρέφεται η Ρωσία

Η Ρωσία συνεχίζει τον πόλεμό της κατά του παράνομου online στοιχήματος και παίρνει ακόμη πιο αυστηρά μέτρα, προκειμένου να εμποδίσει τους πολίτες της από το να αποκτούν πρόσβαση σε μη αδειοδοτημένες στοιχηματικές ιστοσελίδες. Οι τελευταίες προσπάθειες των υπευθύνων, μάλιστα, στρέφονται κατά online μηχανών αναζήτησης, όπως η Yandex, οι οποίες διαφημίζουν ελεύθερα στοιχηματικές εταιρείες.

Συγκεκριμένα, οι ρωσικές Αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα σε βάρος της Yandex, για να διαπιστωθεί αν όντως παρουσίαζε στους χρήστες στοιχηματικές διαφημίσεις, κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ. Κάτι τέτοιο είναι ενάντια στον ρωσικό νόμο, ο οποίος μπλοκάρει κάθε εμφάνιση στοιχηματικών ιστοσελίδων που δε διαθέτουν άδεια.

 

Έρευνα για την εμφάνιση στοιχηματικών διαφημίσεων

Σύμφωνα με τα όσα έχουν αναφέρει οι ρωσικές Αρχές, η έρευνα έχει σκοπό να διαπιστώσει αν η Yandex εμφάνιζε στα αποτελέσματα των αναζητήσεων στοιχηματικές διαφημίσεις της εταιρείας Fonbet η οποία δε δραστηριοποιείται νόμιμα στη χώρα. Οι κατηγορίες κατά τη μηχανής αναζήτησης, μάλιστα, αναφέρουν ότι η Yandex πρόβαλε διαφημίσεις ακόμη και σε αποτελέσματα για τις καλύτερες φάσεις των αγώνων του Μουντιάλ.

Σε περίπτωση που η Yandex κριθεί ένοχη, η τιμωρία αναμένεται να είναι αρκετά σκληρή. Άλλωστε, οι ρωσικές Αρχές κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους, προκειμένου να μπλοκάρουν την πρόσβαση σε παράνομες ιστοσελίδες και σε κάθε είδους στοιχηματική διαφήμιση. Ήδη στη Ρωσία έχουν μπλοκαριστεί περισσότερες από 1.800 ιστοσελίδες τους τελευταίους μήνες.

 

Αναζήτηση λύσης και στο “πρόβλημα” των VPN

Παράλληλα, οι ρωσικές Αρχές αναζητούν και λύση στο πρόβλημα των τεχνολογιών VPN (Virtual Private Server), οι οποίες επιτρέπουν στους παίχτες να παρακάμψουν το μπλοκάρισμα των απαγορευμένων ιστοσελίδων. Σε περίπτωση που δε βρεθεί κάποια μετριοπαθής λύση, μάλιστα, οι υπεύθυνοι εξετάζουν ακόμη και την καθολική απαγόρευση τέτοιου είδους τεχνολογιών στη χώρα.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.