Ιταλία: Πρόστιμο για παράνομες στοιχηματικές διαφημίσεις στην Google

Η Google καλείται να πληρώσει πρόστιμο ύψους 100.000 ευρώ στην Ιταλία, εξαιτίας του ότι συνέχιζε να προβάλει διαφημίσεις τυχερών παιχνιδιών μέσω της πλατφόρμας της. Οι χρήστες του Google στην Ιταλία μπορούσαν να δουν διαφημίσεις που αφορούν στο στοίχημα και σε τυχερά παιχνίδια, παρόλο που η κυβέρνηση έχει απαγορέψει με νόμο την προβολή οποιασδήποτε διαφήμισης τέτοιου περιεχομένου.

Η αρμόδια Αρχή της Ιταλίας, η AGCOM, έκρινε ότι οι πρακτικές της Google στον τομέα των στοιχηματικών διαφημίσεων παραβιάζουν τον σχετικό νόμο και την αναγκάζει τώρα να πληρώσει το πρόστιμο, αλλά και να αλλάξει ριζικά τον τρόπο που προβάλλει τις διαφημίσεις της στην χώρα.

 

Το χρονικό της υπόθεσης

Εδώ και λίγο καιρό, οι διαφημίσεις που προβάλουν με οποιονδήποτε τρόπο υπηρεσίες στοιχήματος και άλλων τυχερών παιχνιδιών απαγορεύονται στην Ιταλία. Ο νέος νόμος δεν επιτρέπει την παραμικρή προώθηση τυχερών παιχνιδιών, έχοντας απαγορέψει τις διαφημίσεις στα παραδοσιακά ΜΜΕ, στο διαδίκτυο, αλλά και στα γήπεδα, ακόμα και μέσω χορηγιών.

Ωστόσο, οι αρμόδιοι εντόπισαν μια σειρά από διαφημίσεις στοιχηματικού περιεχομένου στα αποτελέσματα που εμφανίζονται στη μηχανή αναζήτησης της Google. Η ιστοσελίδα της Google φιλοξένησε τέτοιες διαφημίσεις, παρόλο που η προβολή τους απαγορεύεται ρητά από το νόμο.

Η Google, μάλιστα, κατέφυγε σε έφεση κατά της απόφασης της AGCOM, αναφέροντας ότι κακώς αντιμετωπίζεται ως διαφημιστική πλατφόρμα. Η μηχανή αναζήτησής της, άλλωστε, χρησιμεύει ως χώρος φιλοξενίας διαφημίσεων και αντί για την ίδια, θα έπρεπε να διώκονται όσοι χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες της για να διαφημιστούν παράνομα. Ωστόσο, οι αρμόδιοι δεν άλλαξαν την απόφασή τους και πλέον η Google καλείται να πληρώσει το ποσό των 100.000 ευρώ.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.