Διευκρινήσεις για τις απαγορευμένες στοιχηματικές αγορές στη Σουηδία

Η ρυθμιστική Αρχή της αγοράς στοιχήματος της Σουηδίας, η Spelinspektionen, προχώρησε στην ανακοίνωση μιας σειράς διευκρινήσεων, όσον αφορά στις επερχόμενες απαγορεύσεις που θα ισχύσουν στο στοίχημα. Οι αρμόδιοι έχουν αποφασίσει να απαγορεύσουν μια σειρά από διοργανώσεις και στοιχηματικές αγορές από την 1η Ιανουαρίου του 2020 και έδωσαν περισσότερες λεπτομέρειες, σχετικά με το ποιοι περιορισμοί θα ισχύουν στο στοίχημα, επίγειο και online.

Για παράδειγμα, σύμφωνα με τις διευκρινήσεις της Spelinspektionen, θα απαγορεύονται στοιχήματα στις επιδόσεις αθλητών κάτω των 18, σε τιμωρίες παιχτών (όπως οι κίτρινες κάρτες κτλ.), καθώς και μια σειρά επιπλέον αγορών, που θα αφορούν αποκλειστικά σε αγώνες που διεξάγονται στη Σουηδία.

 

Οι διευκρινήσεις της Spelinspektionen για τα απαγορευμένα στοιχήματα

Πρώτα απ’ όλα, η Spelinspektionen ξεκαθάρισε ότι από την 1η Ιανουαρίου θα επιτρέπονται στοιχήματα αποκλειστικά στις κορυφαίες διοργανώσεις. Για παράδειγμα, στο ποδόσφαιρο θα επιτρέπεται ο στοιχηματισμός στις τέσσερις πρώτες κατηγορίες του πρωταθλήματος.

Παράλληλα, θα απαγορεύεται κάθε είδους στοιχήματος που θα αφορά στις επιδόσεις ενός παίχτη κάτω των 18 ετών. Αυτό σημαίνει ότι δε θα μπορεί να συμπεριληφθεί ένας ανήλικος παίχτης στη λίστα των πιθανών σκόρερ ενός αγώνα ποδοσφαίρου ή ο αγώνας ενός ανήλικου παίχτη τένις. Επίσης, θα απαγορεύονται όλων των ειδών τα στοιχήματα που αφορούν σε τιμωρίες παιχτών. Για παράδειγμα, οι παίχτες δε θα μπορούν να στοιχηματίσουν στον αριθμό κίτρινων ή κόκκινων καρτών, αλλά ούτε και σε φάσεις που μπορεί να σημειωθεί πέναλτι. Ωστόσο, σε περιπτώσεις που καλούνται να προβλέψουν αν ένα πέναλτι θα είναι επιτυχές ή μια ελεύθερη βολή μπορεί να καταλήξει σε γκολ, επιτρέπεται να στοιχηματίσουν κανονικά.

Όλοι οι παραπάνω περιορισμοί, τέλος, θα ισχύουν αποκλειστικά για στοιχήματα σε αγώνες που διεξάγονται σε σουηδικές διοργανώσεις. Σε περίπτωση που κάποιος παίχτης στοιχηματίζει σε αγώνες του εξωτερικού δεν θα ισχύει κανένας περιορισμός, ενώ στην περίπτωση ενός παρολί που περιέχει έναν διεθνή και έναν σουηδικό αγώνα, οι περιορισμοί θα ισχύουν μόνο στην περίπτωση του δεύτερου. 

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.