Εκτός Google οι στοιχηματικές εταιρείες στη Ρωσία

Η Google υπέκυψε τελικά στις πιέσεις των ρωσικών Αρχών και αποφάσισε να αφαιρέσει από τα αποτελέσματα της μηχανής αναζήτησης τις στοιχηματικές εταιρείες που δε δραστηριοποιούνται νόμιμα στη χώρα. Η απόφαση της Google, βέβαια, αφορά αποκλειστικά στα αποτελέσματα που θα βλέπουν όσοι χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες της από τη Ρωσία.

Πρόκειται για μια δικαίωση των ρωσικών Αρχών που ήρθε μετά από συνεχείς εκκλήσεις, απαγορεύσεις και τελεσίγραφα, με σκοπό να προστατευθούν οι παίχτες από τις εταιρείες στοιχήματος που δραστηριοποιούνται χωρίς άδεια στη χώρα. Θυμίζουμε, άλλωστε, ότι το online στοίχημα και τα υπόλοιπα τυχερά παιχνίδια του διαδικτύου απαγορεύονται στη Ρωσία, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Και η προβολή των εταιρειών αυτών στο Google βοηθούσε στην εξάπλωση του παράνομου στοιχηματισμού.

 

Η απόφαση της Google για τις στοιχηματικές στη Ρωσία

Μετά από πιέσεις, λοιπόν, η Google αποφάσισε να συμμορφωθεί με όσα ζητούσαν οι ρωσικές Αρχές. Σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ, μια σειρά από εταιρείες στοιχήματος που εμφανίζονταν στα αποτελέσματα της Google έως πρόσφατα (αλλά δε διέθεταν την απαραίτητη άδεια) δεν εμφανίζονται πλέον στις αναζητήσεις των Ρώσων παιχτών.

Παράλληλα, οι παίχτες που δε θα αναζητήσουν κάποια παράνομη στοιχηματική ιστοσελίδα μέσω του Google, αλλά θα την επισκεφτούν απευθείας, θα βλέπουν στο εξής ένα μήνυμα που μπλοκάρει την είσοδο και εξηγεί τους λόγους.

Προς το παρόν, πάντως, η Google δεν έχει προχωρήσει σε κάποια επίσημη ανακοίνωση σε επίσημο σχολιασμό για το θέμα.

Πριν αρκετό καιρό μάλιστα οι ρωσικές Αρχές ήρθαν σε συμφωνία με τις ντόπιες μηχανές αναζήτησης προκειμένου να σταματήσουν να εμφανίζουν αποτελέσματα για τις στοιχηματικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται χωρίς άδεια στη χώρα.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.