Στοιχεία για αύξηση του ανήλικου στοιχηματισμού στην Αυστραλία

Οι αρμόδιες Αρχές στο New South Wales της Αυστραλίας ανακοίνωσαν τα αποτελέσματα μιας νέας έρευνας για τον ανήλικο στοιχηματισμό και τα στοιχεία είναι μάλλον αποκαρδιωτικά. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, σχεδόν το 1/3 των ανηλίκων στην περιοχή της Αυστραλίας έχει στοιχηματίσει ή συμμετάσχει σε κάποιο άλλο τυχερό παιχνίδι, τουλάχιστον μία φορά τον τελευταίο χρόνο.

Η ίδια έρευνα παρουσιάζει και άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία, ανάμεσα στα οποία φαίνεται και η διείσδυση του εθισμού στον τζόγο στις ηλικίες 12-17, οι οποίες δεν έχουν το δικαίωμα συμμετοχής σε τυχερά παιχνίδια στην Αυστραλία.

 

Τα αποτελέσματα της έρευνας

Η έρευνα στο New South Wales πραγματοποιήθηκε μέσω συνεντεύξεων σε 2.200 ανήλικους, ηλικίας 12-17 ετών, και είχε ως θέμα της τα τυχερά παιχνίδια. Σύμφωνα με τις απαντήσεις των συμμετεχόντων, το 29,8% συμμετείχε σε κάποιο τυχερό παιχνίδι μέσα στο 2020. Παράλληλα, το 40,1% συμμετείχε σε παιχνίδια που θύμιζαν τυχερά παιχνίδια (βιντεοπαιχνίδια με loot boxes κτλ.). Σύμφωνα με την έρευνα, μάλιστα, το 1,5% κρίθηκε ότι αντιμετωπίζει προβλήματα εθισμού στον τζόγο, ενώ το 2,2% κρίθηκε ότι κινδυνεύει να αποκτήσει προβλήματα.

Όσο για τις συνήθειες των συμμετεχόντων, το 53,7% δήλωσε ότι συμμετείχε σε κάποιο τυχερό παιχνίδι παρουσία των γονέων του, το 26,8% παρουσία ανήλικων φίλων του, το 20,7% παρουσία συγγενών άνω των 18, το 20,1% παρουσία συγγενών κάτω των 18 και το 19,5% παρουσία των παππούδων του. Μόλις το 9,1%, τέλος, δήλωσε ότι στοιχηματίζει ή παίζει σε τυχερά παιχνίδια μόνο του.

Ένα άλλο συμπέρασμα που προέκυψε από την έρευνα σχετίζει την έντονη παρουσία διαφημίσεων τυχερών παιχνιδιών με την έλξη που έχουν προς τους ανήλικους. Το 46,1% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι έχει παρατηρήσει τηλεοπτικές διαφημίσεις στοιχήματος κατά τη διάρκεια αθλητικών μεταδόσεων (τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα) και οι υπεύθυνοι σχετίζουν την έντονη παρουσία διαφημίσεων με την αύξηση των ανήλικων που συμμετέχουν σε τυχερά παιχνίδια.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.