Επίσημη απαγόρευση των online τυχερών παιχνιδιών στην Καμπότζη

Πριν μερικές ημέρες, η κυβέρνηση της Καμπότζης ανακοίνωσε ότι δε θα παρέχει νέες άδειες σε εταιρείες online τυχερών παιχνιδιών που θέλουν να δραστηριοποιηθούν νόμιμα στη χώρα, ενώ άφησε και ελάχιστες ελπίδες για την ανανέωση των αδειών που ήδη κατέχουν κάποιες νόμιμες εταιρείες. Ο πρωθυπουργός της χώρας, όμως, φρόντισε να εξανεμίσει κάθε ελπίδα, ανακηρύσσοντας παράνομα όλα τα τυχερά παιχνίδια διαδικτύου στη χώρα.

Αυτό σημαίνει, όχι μόνο ότι δεν πρόκειται να δοθούν νέες άδειες, αλλά και ότι οι υπάρχουσες θα χάσουν σύντομα την ισχύ τους, βάζοντας τέλος στην αναπτυσσόμενη αγορά online τυχερών παιχνιδιών της Καμπότζης.

 

Οι εξελίξεις στην αγορά της Καμπότζης

Σύμφωνα με την απόφαση του πρωθυπουργού της χώρας, στο εξής τα online τυχερά παιχνίδια είναι παράνομα σε ολόκληρη την Καμπότζη. Αυτό σημαίνει ότι καμία εταιρεία δε θα έχει το δικαίωμα να δραστηριοποιείται στη χώρα και να προσφέρει τυχερά παιχνίδια στην ιστοσελίδα της. Παράλληλα, οι άδειες που έχουν εξασφαλίσει κάποιες εταιρείες (που αυτή τη στιγμή δραστηριοποιούνται νόμιμα στη χώρα) θα λήξουν και δεν πρόκειται να ανανεωθούν. Οι άδειες αυτές θα λήξουν στο τέλος του 2019, όταν και θα μπει σε ισχύ ο νέος νόμος, που απαγορεύει κάθε τύπο τυχερών παιχνιδιών. Και, όπως είναι φυσικό, οι εταιρείες που τώρα δραστηριοποιούνται νόμιμα θα πρέπει να αποχωρήσουν από τη χώρα.

Η απόφαση των αρμοδίων πάρθηκε κατά κύριο λόγο, με σκοπό να καταπολεμηθούν αποτελεσματικότερα τα παράνομα τυχερά παιχνίδια. Ενώ η Καμπότζη διατηρούσε μια αναπτυσσόμενη και ρυθμιζόμενη αγορά, ο τομέας των παράνομων online τυχερών παιχνιδιών άνθιζε, με αποτέλεσμα οι αρμόδιοι να σηκώσουν τα χέρια. Αποφάσισαν, λοιπόν, να απαγορέψουν στο σύνολό τους τα τυχερά παιχνίδια του διαδικτύου, ώστε να αντιμετωπίσουν πιο αποτελεσματικά το πρόβλημα.

Οι αρμόδιοι, τέλος, επανέλαβαν ότι δεν υπήρξε καμία πίεση από την Κίνα, η οποία φημολογείται ότι απαίτησε την απαγόρευση στην Καμπότζη, επειδή πολλές νόμιμες εταιρείες προσέγγιζαν και Κινέζους παίχτες, χωρίς να διαθέτουν άδεια στην Κίνα.

 Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.