Δικαιώθηκε η ολλανδική KSA για την απαγόρευση των “γκρίζων” διαφημίσεων στο στοίχημα

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ολλανδίας δικαίωσε την αρμόδια ρυθμιστική Αρχή της αγοράς στοιχήματος, KSA, σε μια υπόθεση που αναμενόταν να θέσει ένα σημαντικό δεδικασμένο σε υποθέσεις “γκρίζας” διαφήμισης στον τομέα του στοιχήματος και των τυχερών παιχνιδιών. Η KSA δικαιώθηκε για το πρόστιμο που επέβαλε στην εκδοτική Content Publishing, επειδή προωθούσε υπηρεσίες εταιρειών τυχερών παιχνιδιών που δεν είχαν την απαραίτητη άδεια στην Ολλανδία.

Η εκδοτική εταιρεία κατέφυγε στα δικαστήρια, υποστηρίζοντας ότι δεν επρόκειτο για διαφήμιση, αλλά για ενημέρωση μέσω δημοσιογραφικών κειμένων. Ωστόσο, οι δικαστές δικαίωσαν την KSA και απαίτησαν από την Content Publishing να πληρώσει τα σχετικά πρόστιμα.

 

Το χρονικό της υπόθεσης

Το 2017, η KSA αποφάσισε να τιμωρήσει την Content Publishing, επειδή είχε δημοσιεύσει online μια σειρά κειμένων που παρουσίαζαν υπηρεσίες και προσφορές εταιρειών στοιχήματος και τυχερών παιχνιδιών που δεν έχουν δικαίωμα νόμιμης δραστηριότητας στην Ολλανδία. Σύμφωνα με την KSA, επρόκειτο για “γκρίζα” διαφήμιση και όχι για ενημερωτικά κείμενα, αφού μεταξύ άλλων οι αναγνώστες μπορούσαν να ακολουθήσουν ένα link και να μεταφερθούν στην ιστοσελίδα των τυχερών παιχνιδιών, η οποία όμως δεν είχε την απαραίτητη άδεια.

Οι υπεύθυνοι της Content Publishing κατηγόρησαν την KSA για λογοκρισία και κατέφυγαν άμεσα στα δικαστήρια. Ωστόσο, δεν δικαιώθηκαν ούτε πρωτόδικα ούτε στο Δικαστήριο της Χάγης ούτε στο Ανώτατο Δικαστήριο της Ολλανδίας. Παρά τις εναντίον τους αποφάσεις, όμως, συνεχίζουν να υποστηρίζουν ότι ο σχετικός νόμος είναι ασαφής και δεν ορίζει με αποτελεσματικό τρόπο τις πρακτικές που απαγορεύονται.

 

Έρχεται η λύση στο παράνομο στοίχημα στην Ολλανδία

Η KSA, πάντως, είναι μια από τις δραστήριες ρυθμιστικές Αρχές στην Ευρώπη, παρόλο που η Ολλανδία δεν έχει νόμιμη αγορά στοιχήματος. Στη χώρα δραστηριοποιούνται παράνομα πολλές εταιρείες online στοιχήματος και τυχερών παιχνιδιών και οι αρμόδιοι έχουν κουραστεί να βεβαιώνουν πρόστιμα (άνω των 3,5 εκατομμυρίων ευρώ μέσα στο 2019 και άνω των 1,7 εκατομμυρίων ευρώ το 2018). Τον Ιούλιο του 2021, πάντως, αναμένεται να ανοίξει η αγορά της Ολλανδίας, υπό την προϋπόθεση ότι θα εγκριθούν όλες οι διατάξεις του νέου νόμου.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.