Τραπεζικό αποκλεισμό καταγγέλλουν οι νόμιμες στοιχηματικές ιστοσελίδες της Σουηδίας

Οι νόμιμες στοιχηματικές ιστοσελίδες της Σουηδίας βρέθηκαν προ μιας δυσάρεστης έκπληξης τις τελευταίες ημέρες, καθώς διαπίστωσαν ότι μια ομάδα τραπεζών της χώρας σταμάτησε να πραγματοποιεί συναλλαγές μαζί τους. Αυτό σημαίνει ότι οι παίχτες που επιθυμούν να πραγματοποιήσουν συναλλαγές με τις συγκεκριμένες ιστοσελίδες (καταθέσεις και αναλήψεις χρημάτων) δε μπορούν πλέον να χρησιμοποιήσουν τραπεζικό έμβασμα ή χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες συγκεκριμένων τραπεζών.

Ο αποκλεισμός αυτός έγινε απροειδοποίητα και, σύμφωνα με τις στοιχηματικές ιστοσελίδες, αδικαιολόγητα. Για αυτό το λόγο, η BOS (Branscheforenigen för Onlinespel), το συλλογικό όργανο των νόμιμων στοιχηματικών ιστοσελίδων της Σουηδίας, προχώρησε σε καταγγελία προς την αρμόδια οικονομική Αρχή της Σουηδίας (Finansinspektionen).

 

Ο αποκλεισμός των στοιχηματικών από τις τράπεζες

Σύμφωνα με την καταγγελία της BOS, μια σειρά από σουηδικές τράπεζες σταμάτησε να υποστηρίζει τις οικονομικές συναλλαγές όλων ανεξαιρέτως των νόμιμων στοιχηματικών ιστοσελίδων. Οι υπεύθυνοι καταγγέλλουν ότι δεν υπήρξε καμία προειδοποίηση και πως η απόφαση αυτή είναι αδικαιολόγητη. Άλλωστε, τονίζει η BOS, ανεξάρτητα με τον πόλεμο που δέχεται η αγορά τυχερών παιχνιδιών στη χώρα, οι στοιχηματικές ιστοσελίδες και τα online καζίνο λειτουργούν νόμιμα και με την άδεια του κράτους, οπότε δε δικαιολογείται σε καμία περίπτωση ένα τέτοιο εμπάργκο.

Σύμφωνα με τη BOS, οι τράπεζες που απέκλεισαν τις στοιχηματικές ιστοσελίδες είναι οι SEB, Swedbank, Nordea, Handelsbanken, DNB Nor και Danske Bank. Οι τράπεζες αυτές δε διεξάγουν πλέον καμία συναλλαγή με στοιχηματικές ιστοσελίδες, είτε πρόκειται για καταθέσεις παιχτών προς τους στοιχηματικούς λογαριασμούς τους είτε για αναλήψεις προς την κάρτα ή τον τραπεζικό λογαριασμό τους. Σε κάποιες περιπτώσεις, μάλιστα, οι τράπεζες έκλεισαν τους λογαριασμούς των στοιχηματικών ιστοσελίδων, προκαλώντας ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα στη λειτουργία τους.

Προς το παρόν, πάντως, δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη απάντηση, από την Finansinspektionen, τις εμπλεκόμενες τράπεζες ή τη σουηδική κυβέρνηση.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.