Όριο στοιχηματισμού επιβάλλει εν μέσω των περιοριστικών μέτρων το Βέλγιο

Η βελγική αρμόδια ρυθμιστική Αρχή ανακοίνωσε μια σειρά από περιορισμούς για την προστασία των παιχτών του στοιχήματος και των υπόλοιπων τυχερών παιχνιδιών, προκειμένου να τους προστατέψει από τους αυξημένους κινδύνους εθισμού στον τζόγο, τώρα που είναι κλεισμένοι στο σπίτι τους και έχουν μειωμένες εναλλακτικές διασκέδασης. Ο σημαντικότερος από τους νέους περιορισμούς αφορά στην θέσπιση ανώτατου ορίου στοιχηματισμού ανά εβδομάδα.

Τα νέα μέτρα ακολούθησαν την πρόσφατη ανακοίνωση της βελγικής ρυθμιστικής Αρχής μιας σειράς συμβουλών για τους παίχτες που συνεχίζουν να στοιχηματίζουν, όσο παραμένουν κλεισμένοι στα σπίτια τους.

 

Όριο 500 ευρώ στο online στοίχημα

Ο σημαντικότερος από τους περιορισμούς που ανακοίνωσε η αρμόδια Αρχή στο Βέλγιο αφορά στα ανώτατα όρια στοιχηματισμού. Συγκεκριμένα, οι Βέλγοι παίχτες δε θα μπορούν πλέον να στοιχηματίζουν περισσότερα από 500 ευρώ κατά τη διάρκεια μίας εβδομάδας. Τα όρια αυτά είναι υποχρεωμένες να τηρούν οι νόμιμες ιστοσελίδες στοιχήματος.

Το ποσό των 500 ευρώ, μάλιστα, αποτελεί το ανώτατο όριο, γεγονός που σημαίνει ότι οι παίχτες μπορούν να ζητήσουν ακόμη μεγαλύτερη μείωσή του. Κάθε στοιχηματική ιστοσελίδα είναι υποχρεωμένη να μειώνει ακόμη περισσότερο αυτό το ποσό, αν της το ζητήσει κάποιος παίχτης που δεν επιθυμεί να παρασυρθεί. Κάθε παίχτης που ζητά περαιτέρω μείωση, τέλος, μπορεί να αυξήσει ξανά το ποσό (έως το όριο των 500 ευρώ) μετά από τρεις ημέρες.

Ο συγκεκριμένος περιορισμός, τέλος, είναι υποχρεωτικός για όλους τους παίχτες και για όλες τις νόμιμες στοιχηματικές ιστοσελίδες. Η αρμόδια Αρχή καλεί τους παίχτες να την ενημερώνουν για τυχόν παραβάσεις και οι ιστοσελίδες που εντοπίζονται να μη διατηρούν τα ανώτατα όρια θα τιμωρούνται με μεγάλα πρόστιμα, ενώ θα είναι ταυτόχρονα υποχρεωμένες να επιστρέφουν στους παίχτες τα ποσά που θα έχουν στοιχηματίσει πάνω από το όριο.

 Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.