Πληθαίνουν οι αντιδράσεις για την απαγόρευση στοιχηματικών διαφημίσεων στην Ιταλία

Η ιταλική κυβέρνηση αποφάσισε πρόσφατα να απαγορεύσει κάθε στοιχηματική διαφήμιση, αλλά και εμπορική συμφωνία ανάμεσα σε αθλητισμό και στοιχηματισμό, προκαλώντας μεγάλες αντιδράσεις, τόσο εντός της χώρας όσο και εκτός. Οι νέες αντιδράσεις που προκάλεσε ο συγκεκριμένος νόμος (ο οποίος θα τεθεί σε ισχύ εν μέσω της ανάπτυξης της ιταλικής αγοράς στοιχήματος) προκάλεσε και την αντίδραση της EGBA (European Gaming and Betting Association), η οποία χαρακτήρισε το νόμο μη πρακτικό και καθόλου παραγωγικό.

Θυμίζουμε ότι ο συγκεκριμένος νόμος θα τεθεί σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου και απαγορεύει ρητά τη διαφημιστική προβολή στοιχηματικών ιστοσελίδων σε κάθε Μέσο (τηλεόραση, ραδιόφωνο, έντυπα και διαδίκτυο), αλλά και τις χορηγίες στοιχηματικών εταιριών προς αθλητικές διοργανώσεις και αθλητές.

 

Η αντίδραση της EGBA στον ιταλικό νόμο

Για το νέο ιταλικό νόμο προχώρησε σε δηλώσεις ο Maarten Haijer, γενικός γραμματέας της EGBA. Ο Haijer χαρακτήρισε αντιπαραγωγικό το νόμο και εξέφρασε τις ανησυχίες του για το ότι θα φέρει το αντίθετο αποτέλεσμα από το προσδοκώμενο. Συγκεκριμένα, τόνισε ότι ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα των στοιχηματικών διαφημίσεων είναι ότι ωθούν τους παίχτες στις νόμιμες εταιρίες στοιχήματος και ότι, χωρίς την “ενημέρωση” που παρέχουν, πολλοί παίχτες ενδέχεται να καταφύγουν σε ιστοσελίδες που λειτουργούν χωρίς άδεια στη χώρα. Εξαιτίας του νόμου, λοιπόν, ενδέχεται να αυξηθεί η αγορά παράνομου στοιχηματισμού – και για αυτό το λόγο, άλλωστε, καμία ευρωπαϊκή χώρα με νόμιμη αγορά στοιχήματος δεν απαγορεύει ολοκληρωτικά τις στοιχηματικές διαφημίσεις.

Επιπλέον, ο Haijer αναφέρθηκε και στις αρνητικές επιπτώσεις που θα έχει στον αθλητισμό της χώρας η απαγόρευση χορηγιών. Ο γενικός γραμματέας της EGBA ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή, οι νόμιμες εταιρίες στοιχήματος συνεισφέρουν περίπου 120 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο μέσω των χορηγιών τους σε ομάδες και διοργανώσεις. Εξαιτίας της απαγόρευσης, όμως, τα έσοδα αυτά θα χαθούν και πολλές ομάδες θα κινδυνέψουν να αντιμετωπίσουν οικονομικά προβλήματα.

Ο Haijer, τέλος, τάχθηκε υπέρ της προστασίας των καταναλωτών και παραδέχθηκε ότι κατανοεί τις προθέσεις των νομοθετών. Ωστόσο, τόνισε ότι η καθολική απαγόρευση των στοιχηματικών διαφημίσεων μπορεί να προκαλέσει περισσότερα προβλήματα από αυτά που ελπίζει να λύσει.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.