Αναβάλλεται η δημιουργία νέας ρυθμιστικής Αρχής στην Ιρλανδία

Οι περισσότερες νόμιμες στοιχηματικές εταιρείες στην Ιρλανδία (αλλά και το σύνολο των φορέων της αγοράς) αναμένει πώς και πώς την προαναγγελθείσα δημιουργία μιας νέας ρυθμιστικής Αρχής, η οποία θα αναλάβει την εποπτεία της αγοράς στοιχήματος και άλλων τυχερών παιχνιδιών. Τα νέα που ήρθαν από το υπουργείο Δικαιοσύνης, όμως, είναι άσχημα, αφού αναμένεται να υπάρξει μεγάλη καθυστέρηση στην ολοκλήρωση των απαραίτητων διαδικασιών.

Αναλυτικότερα, η υπουργός Δικαιοσύνης, Helen McEntee, δήλωσε ότι η νέα αυτή ρυθμιστική Αρχή δεν πρόκειται να δημιουργηθεί, τουλάχιστον μέχρι το 2021. Αυτό σημαίνει ότι η αγορά της Ιρλανδίας θα συνεχίσει να λειτουργεί με ημίμετρα και με την άχαρη υποχρέωση που έχουν οι ίδιες οι εταιρείες στοιχήματος και τυχερών παιχνιδιών να αυτορυθμίζονται.

 

Συνεχίζει χωρίς ρυθμιστική Αρχή η αγορά της Ιρλανδίας

Η δημιουργία μιας ανεξάρτητης ρυθμιστικής και εποπτικής Αρχής για την αγορά τυχερών παιχνιδιών της Ιρλανδίας αποτελεί αίτημα των φορέων εδώ και πολλά χρόνια, αφού, τουλάχιστον σε ρυθμιστικό επίπεδο, η αγορά υπολειτουργεί. Το 2019 φάνηκε φως στην άκρη του τούνελ, καθώς ο νέος νόμος για την αγορά στοιχήματος προέβλεπε τη δημιουργία μιας ρυθμιστικής Αρχής. Όταν ο νόμος ψηφίστηκε, μάλιστα, τον Μάιο του 2019, ο υπουργός Επικρατείας, David Stanton, ανακοίνωσε ότι η νέα ρυθμιστική Αρχή θα αναλάβει τα καθήκοντά της μέσα στους επόμενους 18 μήνες.

Η υπουργός Δικαιοσύνης, όμως, απογοήτευσε όσους ανέμεναν τη δημιουργία της νέας ρυθμιστικής Αρχής, ανακοινώνοντας ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν εξελίξεις μέσα στο 2020. Αντίθετα, δήλωσε ότι θα χρειαστεί τουλάχιστον μέχρι το 2021, προκειμένου να το υπουργείο της να ολοκληρώσει τη σύνταξη του πλαισίου, μέσα στο οποίο θα λειτουργεί η νέα Αρχή. Με άλλα λόγια, οι φορείς της αγοράς θα πρέπει να κάνουν ακόμη αρκετή υπομονή, προκειμένου να τους αφαιρεθούν αρμοδιότητες που δε θα έπρεπε να τους έχουν ανατεθεί εξαρχής.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.