Ισπανία: Αυξήθηκαν τα έσοδα της αγοράς online τυχερών παιχνιδιών της

Το τέταρτο τρίμηνο του 2020 ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένο για την αγορά online τυχερών παιχνιδιών της Ισπανίας, καθώς, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, τα έσοδά της αυξήθηκαν, σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019. Το σύνολο της αγοράς τυχερών παιχνιδιών κατάφερε να εξασφαλίσει περισσότερα έσοδα, σε σχέση με την περσινή χρονιά, παρά το γεγονός ότι τα έσοδα του online στοιχήματος εμφανίστηκαν μειωμένα.

Η αύξηση στα έσοδα του τέταρτου τριμήνου οφείλεται σε αρκετούς παράγοντες, ανάμεσα στους οποίους σημαντικότερος είναι οι περιορισμοί που έφερε η πανδημία κατά τη διάρκεια του συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος. Οι περιορισμοί προκάλεσαν τεράστια προβλήματα στη λειτουργία της αγοράς επίγειων τυχερών παιχνιδιών, με αποτέλεσμα οι παίχτες να καταφύγουν στα online.

 

Τα οικονομικά αποτελέσματα του τέταρτου τριμήνου του 2020

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η αρμόδια ρυθμιστική Αρχή DGOJ (Dirección General de Ordenación del Juego), τα έσοδα της αγοράς online τυχερών παιχνιδιών της Ισπανίας αυξήθηκαν κατά 13,8%, σε σχέση με τα έσοδα του αντίστοιχου τριμήνου του 2019. Τα συνολικά έσοδα της αγοράς άγγιξαν τα 850,7 εκατομμύρια ευρώ (το τέταρτο τρίμηνο του 2019 δεν είχαν ξεπεράσει τα 748,2 εκατομμύρια ευρώ).

Το πιο επιτυχημένο παιχνίδι από πλευράς εσόδων ήταν το online στοίχημα, παρά το γεγονός ότι τα έσοδά του ήταν μειωμένα, σε σχέση με πέρσι. Συγκεκριμένα, το online στοίχημα εξασφάλισε έσοδα ύψους 365,1 εκατομμυρίων ευρώ, κατά 7,1% λιγότερα από τα αντίστοιχα του 2019. Αντίθετα, ο τομέας των online καζίνο, που βρέθηκε στη δεύτερη θέση, αύξησε τα έσοδά του κατά 33,7%, εξασφαλίζοντας 350,8 εκατομμύρια ευρώ. Αύξηση σημείωσαν και τα έσοδα του online πόκερ, τα οποία άγγιξαν τα 110,3 εκατομμύρια ευρώ.

Η ισπανική αγορά online τυχερών παιχνιδιών, τέλος, σημείωσε και αύξηση του τζίρου της κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2020. Συγκεκριμένα, ο τζίρος άγγιξε τα 21,6 δις ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 15%, σε σχέση με τα 18,8 δις του τέταρτου τριμήνου του 2019.

 Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.