Ιαπωνία: Σχολικό εγχειρίδιο για τον εθισμό στον τζόγο

Οι αρμόδιοι στην Ιαπωνία κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους, προκειμένου να αντιμετωπίσουν περιστατικά εθισμού στον τζόγο (εν όψει και της άρσης απαγόρευσης κάποιων τυχερών παιχνιδιών) και ξεκίνησαν τις προσπάθειές τους από τον τομέα της πρόληψης. Μια νέα πρωτοβουλία, μάλιστα, βάζει την ενημέρωση για τις συνέπειες του εθισμού στον τζόγο στα ιαπωνικά σχολεία, μέσω ενός εγχειριδίου που θα διδάσκεται από τους καθηγητές.

Η διδασκαλία του συγκεκριμένου εγχειριδίου θα είναι υποχρεωτική και οι καθηγητές θα ενημερώνουν τους μαθητές για τις συνέπειες του εθισμού (στο αλκοόλ, στα ναρκωτικά, αλλά και στα τυχερά παιχνίδια) και θα τους προσφέρουν τα κατάλληλα εφόδια, ώστε να αποφεύγουν επικίνδυνες συμπεριφορές.

 

Το περιεχόμενο του εγχειριδίου

Το νέο εγχειρίδιο ξεκαθαρίζει ότι ο εθισμός αποτελεί ψυχική ασθένεια και ότι μπορεί να επηρεάσει τον καθένα. Από τη μία, λοιπόν, αναφέρει τους κινδύνους που μπορεί να αντιμετωπίσει ο οποιοσδήποτε που έχει εθισμό στον τζόγο, ενώ από την άλλη, συστήνει προσοχή στις συμπεριφορές που μπορεί να αναπτύξουν οι μαθητές. Όλα τα παραπάνω εκφράζονται με απλή γλώσσα, ενώ δε λείπουν και οι εικόνες, που μπορούν να βοηθήσουν ακόμη περισσότερο τους μαθητές.

Το εν λόγω εγχειρίδιο, τέλος, απευθύνεται σε μαθητές κάθε ηλικίας. Ωστόσο, οι αρμόδιοι σκοπεύουν να ενισχύσουν τη συγκεκριμένη προσπάθεια, εκδίδοντας διαφορετικά εγχειρίδια για κάθε ηλικία, προκειμένου το καθένα να απευθύνεται πιο συγκεκριμένα σε διαφορετικές ομάδες μαθητών.

 

Αντιμετωπίζει πρόβλημα εθισμού στον τζόγο η Ιαπωνία;

Τα στοιχεία που έχουν ανακοινώσει οι Ιάπωνες δε δείχνουν κάποιο σημαντικό πρόβλημα εθισμού στον τζόγο. Άλλωστε, τα περισσότερα τυχερά παιχνίδια απαγορεύονται στη χώρα. Ωστόσο, η Ιαπωνία αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα παράνομου στοιχηματισμού, ενώ παράλληλα οι αρμόδιοι σκοπεύουν να επεκτείνουν τη νομιμοποίηση τυχερών παιχνιδιών, όπως αυτά των επίγειων καζίνο. Και για αυτό το λόγο, δίνουν μεγάλη προσοχή στον τομέα της πρόληψης και της αντιμετώπισης του εθισμού στον τζόγο.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.