Ε.Ε.Ε.Π.: Έναρξη διαβούλευσης για τις τεχνικές προδιαγραφές του online στοιχήματος

Η Ε.Ε.Ε.Π. (Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων) συνεχίζει σταθερά την πορεία της προς τη δημιουργία μιας νέας αγοράς online στοιχήματος στην Ελλάδα και ανακοίνωσε πριν μερικές ημέρες την έναρξη του επόμενου σταδίου: τη δημόσια διαβούλευσης για τη μέθοδο ανταλλαγής δεδομένων των στοιχηματικών εταιρειών με τις αρμόδιες Αρχές.

Ο συγκεκριμένος τομέας είναι σημαντικός για τη λειτουργία της ελληνικής αγοράς online στοιχήματος, αφού απαιτείται η ανταλλαγή πληροφοριών και η σε πραγματικό χρόνο επικοινωνία των ηλεκτρονικών συστημάτων της Ε.Ε.Ε.Π. με αυτά των νόμιμων στοιχηματικών πληροφοριών.

 

Τι περιλαμβάνει το νέο στάδιο της διαδικασίας;

Η περίοδος δημόσιας διαβούλευσης για τις τεχνικές προδιαγραφές έχει ήδη ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί στις 25 Σεπτεμβρίου. Έως τότε, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να καταθέτουν τις προτάσεις τους και τις απόψεις τους για το συγκεκριμένο τεχνικό σύστημα.

Όσο για το τι ακριβώς κάνει το συγκεκριμένο σύστημα, η λειτουργία του είναι αρκετά τεχνική. Για να μη σας κουράζουμε, απλά σκεφτείτε ότι οι στοιχηματικές ιστοσελίδες θα πρέπει να συγκεντρώνουν και να αποθηκεύουν τα στοιχεία που απαιτεί ο νόμος και να τα προσφέρει στη διάθεσή των αρμόδιων Αρχών. Για αυτό το λόγο, πρέπει να “χτιστεί” ένα κοινό δίκτυο, το οποίο να επιτρέπει στις ιστοσελίδες να δημιουργούν σε πραγματικό χρόνο μια κοινή βάση δεδομένων. Και οι τεχνικές προδιαγραφές αυτού του συστήματος είναι που θα αποφασιστούν κατά τη διάρκεια της δημόσιας διαβούλευσης.

 

Πιο κοντά στη νέα ελληνική αγορά online στοιχήματος

Οι διεργασίες για την αντικατάσταση της σημερινής αγοράς online στοιχήματος (που λειτουργεί με προσωρινές άδειες τα τελευταία χρόνια) συνεχίζονται και σε άλλους τομείς. Άλλωστε, η Ε.Ε.Ε.Π. κατέθεσε πριν μερικές ημέρες την οδηγία 01/2020, η οποία καθορίζει τις διαδικασίες για την αίτηση μιας άδειας online στοιχήματος ή online τυχερών παιχνιδιών. Η συγκεκριμένη οδηγία προβλέπει το ποσό των 500.000 ευρώ ως εγγυητική επιστολή και ανάβει το πράσινο φως για την έναρξη της υποβολής αιτήσεων, από στοιχηματικές εταιρείες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.