Με λιγότερες καταχωρήσεις η 25η έκδοση της μαύρης λίστας της Ε.Ε.Ε.Π.

Πριν μερικές ημέρες, η Ε.Ε.Ε.Π. (Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων) έδωσε στη δημοσιότητα την 25η αναθεωρημένη έκδοση της μαύρης λίστας της, η οποία περιλαμβάνει όλες τις στοιχηματικές ιστοσελίδες που δραστηριοποιούνται παράνομα στην ελληνική επικράτεια και έχουν μπλοκαριστεί. Η νέα αναθεωρημένη έκδοση, όμως, διαφέρει από όλες τις προηγούμενες, αφού σε αυτή δεν προστέθηκαν νέες ιστοσελίδες. Αντίθετα, οι καταχωρήσεις στη νέα λίστα είναι λιγότερες, σε σχέση με την 24η έκδοση.

Πλέον, λοιπόν, η μαύρη λίστα της Ε.Ε.Ε.Π. περιλαμβάνει 2.632 ιστοσελίδες, σε αντίθεση με την προηγούμενη έκδοσή της, που περιλάμβανε 2.726.

 

Οι λόγοι για την αφαίρεση ιστοσελίδων από τη μαύρη λίστα

Η Ε.Ε.Ε.Π. πραγματοποιεί συνεχώς ελέγχους, προκειμένου να εντοπίσει μη αδειοδοτημένες ιστοσελίδες στοιχήματος και τυχερών παιχνιδιών που απευθύνονται παράνομα σε Έλληνες παίχτες. Χάρη στους εντατικούς ελέγχους, οι υπεύθυνοι εντοπίζουν συνεχώς νέους παραβάτες και τους προσθέτουν στη μαύρη λίστα, η οποία έχει αναθεωρηθεί 24 φορές έως σήμερα.

Η πρόσφατη αναθεώρηση, όμως, δεν έφερε προσθήκες, αλλά αφαιρέσεις. Οι υπεύθυνοι αφαίρεσαν περίπου 100 ιστοσελίδες από τη μαύρη λίστα, αφού οι συγκεκριμένες έχουν σταματήσει να δραστηριοποιούνται παράνομα στην Ελλάδα. Οι στοιχηματικές εταιρείες που αποχώρησαν από την ελληνική αγορά, όμως, έχουν έναν βασικό λόγο που σταμάτησαν να δραστηριοποιούνται παράνομα.

Ο λόγος αυτός είναι ο νέος νόμος για το online στοίχημα, ο οποίος τονίζει πως καμία από τις εταιρείες στοιχήματος που βρίσκονται στη μαύρη λίστα της Ε.Ε.Ε.Π. δε θα μπορεί να διεκδικήσει μία από τις άδειες νόμιμης δραστηριότητας. Όσες εταιρείες, λοιπόν, επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία έχουν ήδη ξεκινήσει να… καθαρίζουν το μητρώο τους, με πρώτο βήμα την αφαίρεση των ιστοσελίδων τους από τη μαύρη λίστα.

Ο συγκεκριμένος λόγος, τέλος, σημαίνει ότι πιθανότατα τις 100 περίπου ιστοσελίδες που αφαιρέθηκαν από τη μαύρη λίστα θα ακολουθήσουν κι άλλες, προκειμένου να αποκτήσουν το δικαίωμα νόμιμης δραστηριοποίησης στη χώρα μας, όταν τεθεί σε ισχύ ο νέος νόμος.

Δείτε και την 24η αναθεωρημένη λίστα της Ε.Ε.Ε.Π

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.