Διευκρινήσεις για τις αιτήσεις αδειών online στοιχήματος ανακοίνωσε η Ολλανδία

Η Ολλανδία ετοιμάζεται να νομιμοποιήσει το online στοίχημα και, όπως είναι φυσικό, το ενδιαφέρον των στοιχηματικών ιστοσελίδων που θέλουν να διεκδικήσουν μια άδεια και να δραστηριοποιηθούν νόμιμα στη χώρα αναμένεται μεγάλο. Οι ενδιαφερόμενες ιστοσελίδες, όμως, θα πρέπει να καλύπτουν μια σειρά από προϋποθέσεις και να ακολουθήσουν συγκεκριμένες διαδικασίες, για τις οποίες ανακοίνωσε περισσότερες διευκρινήσεις η KSA (Kansspelautoriteit), η ρυθμιστική Αρχή που θα κληθεί να εκπληρώσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες.

Οι νέες διευκρινήσεις αφορούν στις διαδικασίες αίτησης άδειας νόμιμης δραστηριοποίησης στην ολλανδική αγορά online τυχερών παιχνιδιών και περιλαμβάνουν, εκτός από τις τυπικές διαδικασίες, και κάποιες προϋποθέσεις που θα πρέπει να καλύπτουν οι ενδιαφερόμενες ιστοσελίδες, όπως για παράδειγμα, ένα ολοκληρωμένο πλάνο υπεύθυνου στοιχηματισμού.

 

Οι διευκρινήσεις που ανακοίνωσε η KSA

Σύμφωνα με τη νέα ανακοίνωση της KSA, οι ενδιαφερόμενες ιστοσελίδες στοιχήματος και τυχερών παιχνιδιών θα μπορούν να συμπληρώνουν μια αίτηση άδειας, η οποία βρίσκεται στην ιστοσελίδα της αρμόδιας Αρχής. Οι υπεύθυνοι των ιστοσελίδων θα πρέπει να συμπληρώνουν μια σειρά από πεδία, τα οποία περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τον τύπο άδειας που επιθυμούν να αποκτήσουν, αλλά και την πολιτική που θα ακολουθούν σε μια σειρά από κρίσιμους τομείς.

Για παράδειγμα, οι υπεύθυνοι θα πρέπει να συμπληρώνουν μια σειρά από προληπτικά μέτρα που σκοπεύουν να λάβουν, προκειμένου να αποφύγουν φαινόμενα επιθετικού μάρκετινγκ, το οποίο ενδεχομένως συνεισφέρει στην αύξηση των ποσοστών εθισμού στον τζόγο. Παράλληλα, θα πρέπει να αναπτύξουν την στρατηγική που θα ακολουθήσουν στον τομέα του υπεύθυνου στοιχηματισμού, της αποφυγής παράνομων δραστηριοτήτων, όπως το ξέπλυμα μαύρου χρήματος και άλλων.

Οι υπεύθυνοι των στοιχηματικών ιστοσελίδων θα πρέπει επίσης να παρέχουν περισσότερες λεπτομέρειες και σε άλλους τομείς της λειτουργίας τους, όπως οι μέθοδοι πληρωμών που θα προσφέρονται, τα μέτρα για την προστασία των χρημάτων των πελατών και η οικονομική τους κατάσταση. Τέλος, η αίτηση άδειας θα πρέπει να συνοδεύεται από το ποσό των 50.000 ευρώ, το οποίο θα συμψηφιστεί με το κόστος της άδειας.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.