Συγχώνευση των κρατικών εταιρειών τυχερών παιχνιδιών επιδιώκει η κυβέρνηση της Δανίας

Η κυβέρνηση της Δανίας ανακοίνωσε πως επιδιώκει τη συγχώνευση των δύο κρατικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην αγορά τυχερών παιχνιδιών της χώρας, προκειμένου να τις ενδυναμώσει και να δημιουργήσει ένα ευκολότερο πλαίσιο λειτουργίας. Οι αρμόδιοι έχουν ήδη ζητήσει την εκπόνηση σχεδίων για τη συγχώνευση των δύο κρατικών εταιρειών: των Danske Spil και Danske Klasselotteri.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να δημιουργηθεί μια κοινή επιχείρηση (η οποία θα αποτελείται, όμως, από δύο ανεξάρτητες οντότητες), που θα διευκολύνει σε μεγάλο βαθμό τη διαδικασία λειτουργίας. Παράλληλοι στόχοι θα είναι η μείωση του κόστους λειτουργίας, αλλά και η αποτελεσματικότερη βελτίωση στους τομείς της ψηφιοποίησης και του υπεύθυνου παιχνιδιού.

 

Τα σχέδια της δανικής κυβέρνησης για τις δύο εταιρείες

Το έργο της εκπόνησης μελετών για τη συγχώνευση των Danske Spil και Danske Klasselotteri θα αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών της Δανίας, το οποίο θα συνεργαστεί με τις δύο εταιρείες τους επόμενους μήνες. Στόχος είναι να προκύψει μία εταιρεία από τις δύο εταιρικές οντότητες, η οποία θα μπορεί να λειτουργεί αποτελεσματικότερα και με μικρότερο κόστος.

Αυτό, όμως, δε θα είναι το μόνο όφελος που θα προκύψει από τη συγχώνευση των δύο εταιρειών. Οι αρμόδιοι αναφέρουν ότι μια συγχώνευση θα διευκολύνει το έργο τους στην ψηφιοποίηση των υπηρεσιών των δύο εταιρειών. Παράλληλα, οι υπεύθυνοι της νέας εταιρικής οντότητας θα είναι σε θέση να ακολουθήσουν μια κοινή στρατηγική στον τομέα του υπεύθυνου παιχνιδιού, ωφελώντας σε μεγάλο βαθμό τους παίχτες από τη Δανία.

Η κυβέρνηση, πάντως, χρειάζεται και την έγκριση των αρμόδιων ρυθμιστικών Αρχών, προκειμένου να προχωρήσει στη συγχώνευση των Danske Spil και Danske Klasselotteri. Οι αρμόδιοι, όμως, είναι αισιόδοξοι και θεωρούν ότι μπορούν να ολοκληρώσουν όλες τις απαραίτητες διαδικασίες έως το τέλος του 2021.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.