Επιτυχημένο το πρόγραμμα ψυχολογικής στήριξης εθισμένων στη Λετονία

Το προηγούμενο καλοκαίρι, οι αρμόδιες Αρχές στη Λετονία λάνσαραν ένα νέο πρόγραμμα θεραπείας ατόμων με προβλήματα εθισμού στον τζόγο και η ρυθμιστική Αρχή (IAUI) ανακοίνωσε πως το εν λόγω πρόγραμμα συνεχίζεται με επιτυχία, έχοντας συγκεντρώσει ενδιαφέρον από παίχτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Το εν λόγω πρόγραμμα περιλαμβάνει συνεδρίες ψυχολογικής στήριξης σε άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα εθισμού στον τζόγο και χρηματοδοτείται από το κράτος. Οι συνεδρίες πραγματοποιούνται δωρεάν και σε αυτές έχουν δικαίωμα συμμετοχής είτε παίχτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα είτε μέλη της οικογένειας και του περιβάλλοντός τους.

 

Σταθερά αυξάνονται οι συμμετοχές στο πρόγραμμα

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της IAUI, από τον Ιούλιο του 2019 έως σήμερα έχουν δηλώσει συμμετοχή στο πρόγραμμα 127 άτομα. Η πρωτοβουλία των Αρχών αποδείχθηκε επιτυχημένη και οι Λετονοί που αντιμετωπίζουν προβλήματα μπορούν να παρακολουθούν δωρεάν τις προγραμματισμένες συνεδρίες.

Σύμφωνα με τους αρμόδιους, πραγματοποιήθηκαν ήδη 12 συνεδρίες για τους παίχτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα εθισμού τους πρώτους τέσσερις μήνες του προγράμματος, ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκαν 5 επιπλέον, για τα μέλη των οικογενειών και του περιβάλλοντός τους.

 

Ο ρόλος του προγράμματος ψυχολογικής στήριξης

Ο βασικότερος ρόλος του προγράμματος που διεξάγεται στη Λετονία είναι να φέρει τους παίχτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα εθισμού στον τζόγο σερ επαφή με εξειδικευμένους ψυχολόγους, οι οποίοι θα μπορούν να τους βοηθήσουν. Η Λετονία αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα εθισμού στον τζόγο και η κυβέρνηση έχει φροντίσει να στηρίξει τους ασθενείς με κάθε τρόπο.

Τις πρωτοβουλίες που σχηματίζουν το πρόγραμμα στήριξης των παιχτών αυτών, τέλος, έχει αναλάβει να υλοποιήσει η αρμόδια ρυθμιστική Αρχή της Λετονίας, IAUI. Σύμφωνα με τον διευθυντή της Αρχής, Signe Birne, “σκοπός της IAUI δεν είναι μόνο να οργανώνει τη λειτουργία της αγοράς και να ελέγχει τις εταιρείες στοιχήματος, αλλά και να μειώνει όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερα τους κινδύνους που κρύβουν τα τυχερά παιχνίδια. Ένα από τα εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τον εθισμό στον τζόγο, είναι η ψυχολογική υποστήριξη για όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα και θέλουν να τα λύσουν”.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.